Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Σχόλια στο ημιΦΩΣ


Επικροτούν την «αυτοδικία»

Εν μέσω χειροκροτημάτων οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 24χρονος φοιτητής που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία, ενώ εν μέσω πανηγυρισμών αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα(!), μόνο με περιοριστικούς όρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι δύο επίδοξοι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί, κυνηγήθηκαν από μεγάλο αριθμό κατοίκων, ενώ ο νεαρός δεν δίστασε να ρίξει στο ψαχνό κι όχι στον αέρα για εκφοβισμό, παρά τις γνωστές δικαιολογίες περί εκπυρσοκρότησης του όπλου επάνω στην καταδίωξη... Η αυτοδικία πλέον γίνεται αποδεκτή από όλο και περισσότερους, ενώ το γεγονός ότι βγήκε ο δήμαρχος Παιανίας και στήριξε το δράστη αντανακλά και την «επίσημη» αποδοχή και νομιμοποίηση της πρακτικής αυτής.



Υπουργός Εσωτερικών κατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σε πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προέβη ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Α. Μανιτάκης. Στη συνεδρίαση της διακομματικής ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δ. Δεσύλλας, έθεσε το θέμα του ολοκληρωτικού αποκλεισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα ΜΜΕ, καθώς από κανάλια δεν αναφέρεται καν ότι συμμετέχει και με πλήρεις συνδυασμούς. Πρόσθεσε δε ότι διάφοροι «τρόφιμοι» των καναλιών, όπως ο Γρ. Ψαριανός, λοιδορούν και καθυβρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, χωρίς να ακούσει ποτέ κανείς τι εκπροσωπούν τελικά αυτές οι οργανώσεις, ενώ κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή για ρατσιστικές επιθέσεις. Ο υπουργός αφαίρεσε το λόγο από το Δ. Δεσύλλα και έδωσε εντολή να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είχε καταγγείλει!

Πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ το …PSI
Εξαιρετικά αποκαλυπτικός της γραμμής που υιοθετεί πλέον ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το χρέος ήταν ο οικονομολόγος και εκ των διαμορφωτών της πολιτικής του Γ. Σταθάκης, μιλώντας στην Κόρινθο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αφού υποστήριξε ότι «το Μνημόνιο μπορεί να ακυρωθεί εντός ΕΕ και χωρίς συνέπειες, αρκεί να ...ψηφίσουμε σωστά» και επανέλαβε ότι «η ΕΕ μπλοφάρει», χαρακτήρισε επαχθές μόνο το μέρος του χρέους που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, κάπου το 10%. Αυτό θα προσπαθήσουν να διαγράψουν, ενώ το υπόλοιπο 90% «όντως το χρωστάμε και πρέπει να το πληρώσουμε». Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτό το τμήμα του χρέους μπορεί να διαγραφεί με μία διαδικασία «κουρέματος» αντίστοιχη με το ...PSI, σε συνεννόηση με τους δανειστές, περιγράφοντας μια γραμμή σαφούς συνδιαλλαγής με τους τοκογλύφους.

«Δράση» με …θράσος
Μάνος και Τζήμερος της «Δράσης - Δημιουργία Ξανά» φαίνεται πως εκτός από περισσά αποθέματα νεοφιλελεύθερου κυνισμού, διαθέτουν και υπερβολικό θράσος. Από τη μια καθυβρίζουν και απαξιώνουν συλλήβδην τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ζητώντας να απολυθούν ...όλοι. Από την άλλη, μην έχοντας ίχνος τσίπας έφτασαν στο σημείο να στείλουν με φαξ έκκληση στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ώστε να τους ενισχύσει οικονομικά με 20 ευρώ και άνω, για την «παραγωγή τηλεοπτικού υλικού», κι ενώ βέβαια το μόρφωμά τους είναι μόνιμος τρόφιμος των περισσότερων ιδιωτικών καναλιών.

Η νΚΑ για τους χαλυβουργούς
Πολύ σημαντική ήταν η πρωτοβουλία στήριξης των απεργών χαλυβουργών που ανέλαβε η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο πλαίσιο των φετινών Αναιρέσεων. Μία εβδομάδα πριν το φεστιβάλ, με εξορμήσεις έξω από σούπερ μάρκετ τα μέλη της συγκέντρωσαν αρκετά τρόφιμα τα οποία και προσέφεραν στους αγωνιζόμενους λίγες μέρες πριν τις εκδηλώσεις. Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τους απεργούς και η πρωτοβουλία της νΚΑ να τους προσφέρει δωρεάν δεκάδες εισιτήρια, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια ενέργεια που βρήκε μαζική ανταπόκριση από τους χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους που επισκέφτηκαν τη Γεωπονική.

Αλληλεγγύη στις οροθετικές
Πορεία αλληλεγγύης στις 24 διωκόμενες οροθετικές γυναίκες πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, με τη συμμετοχή και τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Βασικό αίτημα ήταν η απελευθέρωση των φυλακισμένων οροθετικών ενώ καταγγέλθηκε η διαπόμπευση και η φυλάκισή τους κατ’ εντολήν των Λοβέρδου - ΧρυσοχοÀδη. Πολύ εύστοχα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης χαρακτήρισαν υποκριτές αυτούς που χρόνια υποθάλπουν τα δίκτυα σωματεμπορίας, καθιστώντας την εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος κερδοφόρα επιχείρηση και βάζουν λουκέτο σήμερα στις ελάχιστες δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που υπήρχαν, ποινικοποιώντας τα θύματα του σεξουαλικού καταναγκασμού. Στηλιτεύτηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ που λειτούργησε ως βραχίονας της Αστυνομίας, οδηγώντας στη φυλακή ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία και όχι φυλακή και διώξεις.