Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Θέατρο αρχηγών με την τρόικα


«Σύντομη διακοπή»

Φαιδρή παράσταση πολιτικού θεάτρου παίζουν οι «γερμανοτσολιάδες» πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης σε συμπαιγνία με την τρόικα, η οποία προσπαθεί να τους βοηθήσει να περάσουν τα εξοντωτικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Δημιουργώντας ένα τεχνητό κλίμα δήθεν «διαφωνιών» και «έντασης» ανάμεσα στην τρόικα εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την τρόικα εξωτερικού (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) οι εκπρόσωποι της τελευταίας αναχώρησαν και θα ξαναγυρίσουν μετά από καμιά εβδομάδα. Στο μεταξύ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα έχουν συναντηθεί και θα έχουν υιοθετήσει όλες τις προτάσεις των ξένων επικυρίαρχων.





Για την ώρα υποκρίνονται ότι έχουν μεν συμφωνήσει οι δύο πλευρές (που στην ουσία είναι μία και μοναδική!) σε μέτρα ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και διαφωνούν στο από πού πρέπει να εξευρεθούν τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ. Για την ακρίβεια δηλαδή, συμφώνησαν αμέσως και πλήρως στο να κόψουν 6,6 δισεκατομμύρια από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανάπηρων και των κοινωνικά αδύναμων! Έχουν επίσης προετοιμάσει το έδαφος για να φορτώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο στους εργαζόμενους μέσω της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, από τα 65 στα 67 έτη. Ουσιαστικά δηλαδή, οι δύο τρόικες το μόνο που συμφώνησαν μέχρι τώρα είναι πώς θα γδάρουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Υποτίθεται ότι μέχρι τώρα κινούνται οι «διαπραγματεύσεις» τρόικας - κυβέρνησης στη βάση του χρονοδιαγράμματος να έχει συμφωνηθεί το «πακέτο» εξαθλίωσης του ελληνικού λαού ώστε να μπορεί να συζητηθεί στο Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου προκειμένου να έρθει το ελληνικό θέμα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 18 και 19 Οκτωβρίου, οπότε και να ληφθούν αποφάσεις.
Αυτό που καίει τις ελληνικές τράπεζες και τους υπαλλήλους που κατέχουν κυβερνητικά πόσστα είναι η εκταμίευση της περιβόητης πλέον δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων που θα τα χρεωθεί το ελληνικό κράτος και θα τα τσεπώσουν οι τραπεζίτες! Τους έχουν βγάλει την ψυχή οι Ευρωπαίοι για να τους τα δώσουν, με στόχο να αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να το αγοράσουν έναντι πινακίου φακής. Η δόση έπρεπε να είχε δοθεί τον Ιούνιο, δεν δόθηκε ούτε τον Ιούλιο ούτε τον Αύγουστο ούτε τον Σεπτέμβριο, δεν θα δοθεί ούτε τον Οκτώβριο και μετά τη «σύντομη διακοπή» των συνομιλιών οδεύει φουλ για ...Νοέμβριο!