Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Ψηφίζουμε αντικαπιταλιστική Αριστερά





Κάλεσμα, (διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ),  να μαυρίσουν τους συνδυασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απευθύνει στους εργαζόμενους το ΝΑΡ, ζητώντας υπερψήφιση των συνδυασμών που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, γιατί αποτελεί την καλύτερη καταδίκη του μνημονίου και του Καλλικράτη και συνολικά της «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.



 Κι αυτό γιατί: «Αμφισβητούν την πολιτική αυτή στην ουσία της και αντιτάσσουν ένα εργατικό πρόγραμμα σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με άξονες την παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, την απειθαρχία και αποδέσμευση από ΟΝΕ - ΕΕ, τη ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, από τη σκοπιά της συνολικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη συγκρότηση ενός ταξικά ανασυγκροτημένου, πολιτικά απειλητικού μαζικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, σε σύγκρουση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αντίπαλο δέος στην ιερή συμμαχία του κεφαλαίου.
Προωθούν μια άλλη Αριστερά, αντικαπιταλιστική και επαναστατική, μαχόμενη και σκεπτόμενη, με αυτοτέλεια αλλά και με πρωτοπόρα συμβολή στην ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Αριστεράς μέσα στο κίνημα. Με αυτά τα κριτήρια καλούμε τους εργαζόμενους να τοποθετηθούν στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΡ».
«Στις εκλογές κρίνεται το αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της χρεοκοπίας για τον λαό, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών ή αν η πολύπλευρη αντεργατική επίθεση θα ανακοπεί και θα ανατραπεί, μαζί με τους διαχειριστές της», σημειώνει το ΝΑΡ και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. Για να αποφύγουμε την κοινωνική κόλαση που μας σπρώχνουν, πρέπει να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όλο το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Και στις εκλογές και πάνω από όλα στην επόμενη μέρα των αγώνων, με πρώτο μεγάλο αγωνιστικό σταθμό το τριήμερο 15-17 Νοέμβρη, όπου οι διαδηλώσεις κατά του ερχομού της τρόικα θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου».




Αναλυτικά το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν τις εξής αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις στις περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» με επικεφαλής τον Γιάννη Κούτρα.

Περιφέρεια Ηπείρου: «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κάτσαρη.

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: «Ανταρσία στο Αιγαίο-αντικαπιταλιστική αριστερά» με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή.

Περιφέρεια Κρήτης: «Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη. 

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης: "Ανταρσία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη" με επικεφαλής τον Γιώργο Μποτσίδη.

Περιφέρεια Ιονίου: "Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο" με επικεφαλής την Αντωνία Λαχανιώτη.
.



ΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΑΡ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Tο ΝΑΡ, μαζί με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμμετέχει και στηρίζει τις παρακάτω αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις και σχήματα στους Δήμους:
Αθήνας: Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας (επικεφαλής Πέτρος Κωνσταντίνου). Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη της Ανατροπής (επικ. Ζήσης Κλεισιάρης). Πειραιά: Ανταρσία στο Λιμάνι-αριστερή αντικαπιταλιστική κίνηση Πειραιά (επικ. Θανάσης Διαβολάκης). Ιωαννίνων: Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (επικ. Στέφανος Σκοπούλης). Πρέβεζας: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Πρέβεζας. Πύργου Ηλείας: Ανταρσία στο Δήμο Πύργου (επικ. Γιάννης Σεφερλής). Περιστερίου: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου (επικ. Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου). Νέας Σμύρνης: Μια πόλη ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης (επικ. Αλέκος Παπασπυρίδης). Νέας Ιωνίας Αττικής: Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία (επικ. Μάκης Βάσιλας). Πετρούπολης: Ανυπόταχτη Πετρούπολη (επικ. Κατερίνα Πατρικίου). Βύρωνα: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα (επικ. Σταύρος Τζιορτζιώτης). Δάφνης-Υμηττού: Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (επικ. Γιώργος Μητροβγένης). Αμαρουσίου: Εκτός των Τειχών - αριστερή ριζοσπαστική κίνηση στο Μαρούσι (επικ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης). Ζωγράφου: Κίνημα στην Πόλη (επικ. Ράνια Νενεδάκη). Ζίτσας Ιωαννίνων: Ριζοσπαστική Παρέμβαση στο Δήμο Ζίτσας (επικ. Αντρέας Μπότσιος). Λευκάδας: Ανταρσία στη Λευκάδα (επικ. Περικλής Χόρτης). Ηγουμενίτσας: Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγουμενίτσας (επικ. Παύλος Αλεξίου).
Επίσης, το ΝΑΡ παρακολουθεί και τοποθετείται με πολιτικό κριτήριο την προώθηση του στόχου της ενίσχυσης του αυτοτελούς ρεύματος της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και την αναγέννηση του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της επίθεσης, τις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται και σε άλλους δήμους. Οι διεργασίες αυτές αποτυπώνονται στην παρέμβαση και άλλων αγωνιστικών αριστερών ψηφοδελτίων με διαφοροποιήσεις στο πολιτικό εύρος υποστήριξης και στην πολιτική τους φυσιογνωμία. Έτσι:

Στο Δήμο Γλυφάδας το ΝΑΡ υποστηρίζει την Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας με επικεφαλής τον Θανάση Φώτη. Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν ανέντακτοι, μέλη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Δήμο Χαλανδρίου το ΝΑΡ υποστηρίζει κριτικά την Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου με επικεφαλής τον Σίμο Ρούσσο. Στο σχήμα αυτό συμμετέχουν ανένταχτοι, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Τέλος σε ορισμένους άλλους (κυρίως μικρότερους) δήμους της χώρας, αγωνιστές από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν σε ευρύτερα ψηφοδέλτια, χωρίς να κυριαρχεί το ευρύτερο αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο, σε μια προσπάθεια στήριξης τοπικών κινηματικών προσπαθειών.

0 Τοποθετησεις: