Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εκτεθειμένη η ηγεσία του ΣΥΝ από την εμμονή στην επιλογή Μητρόπουλου

Αλέξης Μητρόπουλος: «Πάμε στις εκλογές για να συμβολίσουμε ότι υπάρχουν πολλά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, που στηρίζουν τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τις πολιτικές του σε άλλα ζητήματα, αλλά θέλουν να δείξουν στα στελέχη της κυβέρνησης ότι υπάρχει και άλλος δρόμος»



ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

 Πάγωσε το αίμα όλων όσων βρίσκονταν στα γραφεία της Κουμμουνδούρου και  παρακολούθησαν την Πέμπτη την απίστευτη συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΝ Αλέξη Μητρόπουλου στο Μέγκα.


 Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου ιδιαίτερα αμήχανος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει αν θα είναι τελικά υποψήφιος αλλά η πρωτοβουλία ανήκει σε μια συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα από «ΠΑΣΟΚογενείς προσωπικότητες».  Ο ΣΥΝ για να στηρίξει την υποψηφιότητα Μητρόπουλου μπορεί να προχώρησε σε ρήξη με όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τις αριστερές τάσεις του αλλά ο εκλεκτός του Α. Τσίπρα είπε ότι πραγματικά σημασία έχει τι θα αποφασίσουν οι ΠΑΣΟΚογενείς και πως αν επιλέξουν την επιλογή του Γ. Δημαρά (που επίσης επιθυμεί να είναι υποψήφιος) τότε θα στοιχηθεί «σαν απλός στρατιώτης» με την υποψηφιότητα αυτή!

Σαν να μην έφτανε αυτό ξεκαθάρισε ότι είναι και παραμένει στέλεχος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πως «δεν διανοούμαι να παραιτηθώ!»  Ειδικά μετά τις δηλώσεις περί στήριξης του Α. Παπανδρέου και της κυβέρνησης –αλλά όχι του δρόμου του ΔΝΤ- οι δημοσιογράφοι έδειχναν έκπληκτοι. . «ΠΑΣΟΚ αλά καρτ όμως δεν γίνεται» κύριε Μητρόπουλε παρατήρησε καυστικά ο Γ. Πρετεντέρης ενώ μαζί του συμφώνησε γελώντας και η ¨Ολγα Τρέμη.

 Ο επίσημος ΣΥΝ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ενώ την επόμενη μέρα υπήρχε «επανόρθωση» σε συνέντευξη του Α. Μητρόπουλου στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».  Εκεί ο υποψήφιος του ΣΥΝ ξεκαθάρισε ότι η επιβεβαίωση της υποψηφιότητας του τη Δευτέρα από τις σοσιαλιστικές συλλογικότητες είναι τυπικό θέμα, αφήνοντας «ανάμεσα στις γραμμές» να εννοηθεί ότι ίσως υπερέβαλε στο Mega, περί της υποψηφιότητας Δημαρά, ώστε να προσδώσει κύρος στη «συνάντηση του σοσιαλιστικού με το ριζοσπαστικό χώρο».  

Γεγονός παραμένει ότι ο ΣΥΝ διέσπασε το ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε ρήγμα στο κόμμα για να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός ενεργού στελέχους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τον Γ. Παπανδρέου. Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου για αυτόνομη κάθοδο, ήταν προαποφασισμένη, η διάσπαση τελικά χρεώνεται στη δεξιά στροφή της ηγεσίας του ΣΥΝ και στην επιμονή στη «συνάντηση της δεκαετίας» με τους δυσαρεστημένους ΠΑΣΟΚους.

Έτσι κατάφερε να αποξενωθεί σχεδόν από όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και τις «αντι-αλαβανικές», που ξαφνικά βρέθηκαν ξεκρέμαστες χωρίς υποψήφιο και χωρίς ρόλο ή λόγο.
«Ο προσανατολισμός και οι χειρισμοί που εδώ και μήνες ακολουθεί η πλειοψηφία του ΣΥΝ, όχι μόνο είναι λαθεμένοι αλλά έφτασαν να στερούνται κοινής λογικής» τονίζει σε ανακοίνωση του το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ και καλεί το κόμμα να κάνει πίσω ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή. Η ΚΠΕ του ΣΥΝ δεν νομιμοποιείται να λάβει απόφαση με οποιαδήποτε πλειοψηφία για το ψηφοδέλτιο Αττικής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο τελευταίος συνιστά κεντρική δέσμευση αλλεπάλληλων συνεδρίων, τονίζει το «Αριστερό Ρεύμα». Εναντίον της υποψηφιότητας Μητρόπουλου τάχθηκε και η νεολαία του ΣΥΝ.

0 Τοποθετησεις: