Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μαζική άρνηση φαντάρων για ΕΛΔΥΚ

Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις από τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης, τους αξιωματικούς και τα διάφορα Κλιμάκια του ΓΕΣ, που τα επισκέπτονται, προς τους πρόσφατα ορκισμένους φαντάρους, προκειμένου να δεχτούν τη Μετάθεση στην Κύπρο. Στους προεπιλεγέντες δεν ανήκουν φυσικά τα κομματικά βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε οι γόνοι των πλουσίων που με πλαστές ιατρικές γνωματεύεις αλλάζουν (Ι) και ετοιμάζουν τους σάκους τους για Πεντάγωνο!




Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που μας γίνονται από φαντάρους που υπηρετούν στην Καλαμάτα, την Κόρινθο, το Μεσολόγγι, την Τρίπολη. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Τρίπολης η λίστα των προεπιλεγμένων περιλαμβάνει στρατιώτες με Σωματική Ικανότητα Ι3-Ι4, μεγαλύτερους των 25 χρόνων και παιδιά που οι γονείς τους έχουν χωρίσει.

Οι αξιωματικοί και οι διοικητές παραβιάζουν με ωμό τρόπο το νόμο και τις σχετικές διαταγές.
Σύμφωνα με την απόρρητη διαταγή-χωρίς κανένας να καταλαβαίνει γιατί η διαταγή που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ πρέπει να είναι Απόρρητη- οι όροι είναι οι εξής:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. (αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).
Τα κλιμάκια του ΓΕΣ και οι αξιωματικοί ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Πρώτα δεν έρχονται οι μέλισσες, αλλά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και οι υποσχέσεις: στην Κύπρο λοιπόν υπάρχουν τέλειες εγκαταστάσεις, ιντερνέτ, γήπεδα, πολλές έξοδοι για φθηνή και καλή διασκέδαση, πληρωμένα εισιτήρια για τους Ελδυκάριους και τις οικογένειες τους, καλός μισθός.
Τι δεν λένε: ότι ο μισθός που ανταποκρίνεται σε ένα ακριβότερο επίπεδο ζωής μειώθηκε κατά πολύ από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο.

Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή. Αυτό σημαίνει συνεχείς και σκληρές ασκήσεις, αυστηρή πειθαρχεία που μεταφράζεται σε πολλές φυλακίσεις και κρατήσεις, άρα σε παράταση της θητείας για πολλούς συναδέλφους που υπηρέτησαν στην ΕΛΔΥΚ.

Και αν ο φαντάρος θέλει να πάρει μια ανάσα και ζητήσει έξοδο ή άδεια συνειδητοποιεί ότι οι καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεάν εισιτήρια μειώθηκαν, με αποτέλεσμα ο στρατός που είναι υπεύθυνος για τη μετάθεση εκτός συνόρων να υποχρεώνει στρατιώτες και γονείς να αναλάβουν το κόστος της μετακίνησης.
Στην περίπτωση βεβαίως, κάτι που συμβαίνει ολοένα μαζικότερα και συχνότερα, δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός Εθελοντικά αρχίζουν οι πιέσεις, οι απειλές για δήθεν Δυσμενή Μετάθεση (λες και υπάρχει χειρότερη μετάθεση της Κύπρου και οι φαντάροι αντικειμενικά δεν θα σταλούν Έβρο ή νησιά).
Επίσης, σειρά έχει ο μύθος περί Υποχρεωτικής Μετάθεσης στην Κύπρο αν ο αριθμός δεν συμπληρωθεί.
Καλούμε το ΓΕΣ να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αξιωματικούς που απειλούν και τρομοκρατούν τους φαντάρους και τις οικογένειες τους.

Καλούμε για μια ακόμη φορά το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Πολύ περισσότερο, που το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.

Συχνά το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ για να καλύψει την παραβίαση των νόμων και του Στρατιωτικού Κανονισμού, αλλά και τη βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων επικαλείται τις συνθήκες εγγύησης που υπογράφτηκαν το 1959-1960.

Μα οι συνθήκες αυτές παραβιάστηκαν καταρχήν από το ελληνικό κράτος και στρατό που με το πραξικόπημα του 1974 εναντίον της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, έδωσε την αφορμή της παράνομης Τουρκικής εισβολής και Κατοχής του 40% σχεδόν της Κύπρου.

Οι συνθήκες αυτές παραβιάζονται και από το Τουρκικό κράτος που έχει μεταφέρει στην Κύπρο 40.000 στρατό κατοχής και δεκάδες χιλιάδες εποίκους, αλλά και από το ελληνικό κράτος που θέσπισε το παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, δημιουργώντας την ναυτική και αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο.
Για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί επιπλέον οι φαντάροι συνειδητοποιούν ότι η παρουσία τους στο νησί έχει να κάνει με τη μοιρασιά πετρελαϊκών κοιτασμάτων και φυσικού αερίου. Προσφέροντας Εγγύηση σε ένα κράτος, αυτό της Κύπρου που συνεργάστηκε στενά όπως και η ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το κράτος Τρομοκράτη της Μέσης Ανατολή, τους φονιάδες του Ισραήλ που εκτέλεσαν εν ψυχρώ αγωνιστές της ειρήνης που επέβαιναν στον Στόλο της Ελευθερίας που στόχευε στην Άρση του απάνθρωπου Αποκλεισμού της Γάζας, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην ΕΛΔΥΚ. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Κύριοι, Βενιζέλο, Μπεγλίτη και αντιστράτηγε Φραγκούλη Φράγκο, αρχηγέ ΓΕΣ
Σταματήστε να παραβιάζετε να δικαιώματα των φαντάρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

0 Τοποθετησεις: