Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εστιατόριο Banquet: Ο αγώνας συνεχίζεται

Τρομοκρατική καταδίκη 

Συνέχεια στους δρόμους και στα δικαστήρια για τη γνωστή –πλέον– υπόθεση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των απολύσεων στο εστιατόριο Banquet της Θεσσαλονίκης.



ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ



Συγκεκριμένα επιβλήθηκε σ’ ένα μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης των απολυμένων, η οποία έχει αναπτύξει σημαντική δράση τους τελευταίους μήνες, εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή(!), γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου είχε συμμετοχή στη συγγραφή μιας προκήρυξης που «συκοφαντούσε» το μαγαζί. Ο κατηγορούμενος βέβαια άσκησε έφεση. Στο δικαστήριο, από τα στοιχεία που κατέθεσε η υπεράσπιση και από την εξέταση των μαρτύρων αποδείχθηκε περίτρανα ότι τίποτα από αυτά που λέει το κείμενο δεν είναι συκοφαντικά και επιπλέον ότι ο κατηγορούμενος δεν μοίραζε το κείμενο, αφού σύμφωνα και με τον εργοδότη σε όλη την κινητοποίηση φώναζε από τη ντουντούκα. Φαίνεται καθαρά λοιπόν, ο προσχηματικός χαρακτήρας της δίωξης, με σκοπό την τρομοκράτηση του κινήματος αλληλεγγύης.

Το κίνημα όμως δεν τρομοκρατήθηκε, αντίθετα την Τετάρτη και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις με εκατοντάδες συμμετέχοντες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως αντίδραση στη δίωξη του συναδέλφου τους.

 Η κατάληξη της πορείας της Θεσσαλονίκης ήταν για ακόμη μια φορά στο εστιατόριο, όπου και πάλι βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να το περιφρουρήσει. Σε σχετική ανακοίνωση η επιτροπή αλληλεγγύης τονίζει: «Η εργοδοσία στο Banquet, αφού αρνήθηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα (Ÿ) ξανάνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο και μια βιομηχανία μηνύσεων με ψευδείς κατηγορίες ενάντια σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που υποστηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους. Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ο συνάδελφος εργαζόμενος στο εστιατόριο Γ.Κ. και μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του καθορίστηκε τακτική δικάσιμος. Την Πέμπτη 2/9 συνελήφθη ένας άλλος εργαζόμενος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει αρκετούς ακόμα εργαζόμενους και αλληλέγγυους» και συνεχίζει: «Οι εργαζόμενοι του Banquet, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμπαραστάθηκαν μέχρι τώρα στον αγώνα τους, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω».

0 Τοποθετησεις: