Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πάλη για μια άλλη Αριστερά

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ




«Έκφραση μιας βαθύτερης πολιτικής, προγραμματικής και στρατηγικής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ» αποτελούν οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ




. «Η αδυναμία λήψης καθαρής θέσης σε κομβικά ερωτήματα όπως το χρέος και η αναγκαία διαγραφή του, η επιμονή σε μια φιλο-ΕΕ τοποθέτηση, οι αυταπάτες περί “αριστερής διακυβέρνησης”, η συμπόρευση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αποτελούν πλευρές αυτής της κρίσης» σημειώνει το Μέτωπο. «Διέξοδο απέναντι σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι συμπορεύσεις με μεγαλοδικηγόρους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, εκλεκτούς των ΜΜΕ στο όνομα μιας “αντι-μνημονιακής” πάλης που αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ούτε η λογική των “σωτήρων” της Αριστεράς και των “μετώπων” χωρίς σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις», τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για «μια άλλη Αριστερά, ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική, σε ρήξη με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς δεν επιχαίρει για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή γιατί «δικαιώθηκε» για τη διαχρονική κριτική της επαναστατικής Αριστεράς στο εγχείρημα. Οι δυνάμεις της δεν διακατέχονται από «αντι-ΣΥΡΙΖΑ επιθετικότητα», ούτε δείχνουν «μεγάλη ευκολία αυτοαπομόνωσης και περιχαράκωσης», όπως είπε ο Ν. Γαλάνης από την ΚΟΕ στην πρόσφατη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά έκρινε πάντα πολιτικά και στη βάση των θέσεων και της πρακτικής τους πολιτικούς σχηματισμούς, στη βάση του αναγκαίου προγράμματος της εποχής, για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο κίνημα, για να ανοίξει ο δρόμος για την Αριστερά που απαιτεί η εποχή μας. Είναι σταθερά ενωτική - μετωπική στη βάση ενός ανατρεπτικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος και όχι σε ένα πλειστηριασμό «ενότητας», που οδήγησε και στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην πρόκληση της άλλης Αριστεράς «και καλεί σε συστράτευση όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που μοιράζονται την αγωνία για μια Αριστερά πραγματικό αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης, για ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής και νίκης».

0 Τοποθετησεις: