Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Το τάβλι έξω από τα τείχη

Η θεατρική παράσταση Το τάβλι του Δ. Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου ανεβαίνει ξανά, αυτή τη φορά στο Θέατρο έξω από τα τείχη (Πανεπιστημίου 2 Eυαγγελίστρια, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 210308) από τις 17 Σεπτεμβρίου 2010 και κάθε Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, για 15 μόνο παραστάσεις.






Πρόκειται για μια παράσταση που απέσπασε εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις από κοινό και κριτικούς, για τη θεατρικότητα, το ιδίωμα και την κοινωνική της κριτική. Ενώ η σκηνοθεσία του Α. Ρέστου θεωρήθηκε ότι «δείχνει ίσως τον πιο θεαματικά ανοικτό δρόμο για τον μελλοντικό κώδικα του ελληνικού θεάτρου» (Γρηγόρης Ιωαννίδης, Ελευθεροτυπία).
Η υπόθεση εκτυλίσσεται ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ζέστη, άπνοια, ιδρώτας και ανελέητα τζιτζίκια. Το τάβλι έχει πάρει φωτιά. Ο καφές κρύος. Η γυναίκα έφυγε. Πάνω σ’ένα τσαλακωμένο σχέδιο χέρια και ζωές παίζουν και παίζονται. Ντόρτια ή εξάρες; Το λαχείο ή το δαιμόνιο της φυλής; Φώντας ή Κόλιας; Η Ελλάδα του χθες ή του αύριο; Όπως και να 'χει το “Greek Dream” φαίνεται ακόμα να χωράει σε μια αυλή του Θησείου. Και η τιμή του καφέ ποιά θα είναι; 3 ευρώ 50 χιλιάρικα ή 3 ζωές; Παίζουν: Βασίλης Νανάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου. Σκηνικά - φωτισμοί: Άρης Ρέτσος. Μουσική: Σπύρος Αραβοσιτάς.

0 Τοποθετησεις: