Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Μέσα Μαζικής Συκοφαντίας: Στην «παρανομία» το μαζικό κίνημα!

Η μόνιμη επωδός των καθεστωτικών εφημερίδων και καναλιών του συστήματος, ειδικά εκείνων που τα κτίριά τους έχουν θέα τη θάλασσα, είναι η αναγκαιότητα εμπέδωσης της τάξης και της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή σε ζητήματα ανομίας. Με συνεχόμενα δημοσιεύματα αλλά και παραληρηματικούς μονολόγους από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες, τα παπαγαλάκια των αφεντικών τους βυσσοδομούν απέναντι σε όποιον κινητοποιείται. Μάλιστα δεν τους ενοχλεί μόνο ό,τι δείχνει πως πάει να ξεφύγει από το πλαίσιο που ασφαλώς αυτοί ορίζουν, αλλά κάθε τι και καθένας που διαμαρτύρεται, θυμίζοντας το γνωστό απόφθεγμα που αντιμετωπίσαμε όλοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μας θητείας μας, που απεύθυναν οι μόνιμοι ένστολοι στους φαντάρους : «γιατί εκινήθεις».



ΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΑΣ




Έχουν πληθύνει λοιπόν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που αφορούν τα «γενικευμένα κρούσματα ανομίας» που υποτίθεται ότι μας έχουν κατακλύσει. Φυσικά και κατά τον προσφιλή τους τρόπο, αυτόν της φασιστικής γενίκευσης, βάζουν στο ίδιο τσουβάλι κάθε είδους πιθανή παραβατική συμπεριφορά που μπορεί να συμβαίνει για παράδειγμα στον ΧΥΤΑ της Φυλής, όπου απελπισμένοι σύγχρονοι Γαβριάδες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους, ή την επίθεση που δέχτηκε ελεγκτής σε αστικό λεωφορείο, μαζί με το κίνημα «δεν πληρώνω» ή τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Μάλιστα γνωστός μπουκαλορίπτης τηλεσχολιαστής, κατακεραύνωσε από την καθημερινή στήλη που διατηρεί σε γνωστό μουσικόφιλο συγκρότημα τύπου, τους οπαδούς της κοινωνικής ανυπακοής ότι δεν μπορούν να θέλουν να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις στην περίπτωση για παράδειγμα του Ψωµιάδη, αλλά να μη θέλουν το ίδιο στην περίπτωση της Κερατέας. Βέβαια ξέχασε(;) να αναφέρει ότι οι μόνες δικαστικές αποφάσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί, είναι οι δύο που δικαιώνουν τους κατοίκους, αλλά αυτό άλλο θέμα.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται προφανώς, γιατί στo πλαίσιo της εντεινόμενης επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην ενταθούν και οι αγώνες. Το διάχυτο κλίμα οργής στην κοινωνία που όλοι ψυχανεμίζονται, είναι βέβαιο πως θα τροφοδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης. Οπότε οι μεταλλαγμένοι δημοσιογράφοι - φερέφωνά της φροντίζουν από τώρα να διαμορφώσουν το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να απονομιμοποιηθεί σε μερίδα του κόσμου η αντίσταση και η πάλη, μέσω της ταύτισής της με ατομικού τύπου ενέργειες που ασφαλώς και δεν υιοθετούνται από την εργαζόμενη πλειοψηφία και το κίνημά της.

Η αντικαπιταλιστική Aριστερά πάντα βρισκόταν και θα εξακολουθεί βρίσκεται στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται και θα υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα που έχει το κίνημα και οι συλλογικότητες των εργαζόμενων και της νεολαίας, να αντιστέκονται επιλέγοντας τους τρόπους και τις μορφές πάλης που κάθε φορά κρίνονται κατάλληλοι. Δεν πρόκειται ούτε να ζητήσουμε την άδεια από κανέναν ούτε να υπογράψουμε δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Παράνομοι δεν είναι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Παράνομη και εγκληματική είναι η πολιτική τους.