Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ολοκληρωτικό καθεστώς

Χαφιεδοκάμερες παντού! Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με τη βούλα νομοσχεδίου που ενέκρινε προχθές το υπουργικό συμβούλιο. Τοποθέτηση καμερών σε όλους τους δημόσιους χώρους για λόγους «διαφύλαξης της εθνικής άμυνας, διαφύλαξης της κρατικής ασφάλειας, αποτροπής και καταστολής σοβαρών αξιόποινων πράξεων κατά προσώπων και περιουσιακών αγαθών και διαχείρισης της κυκλοφορίας» αποφάσισαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.




Ως δημόσιοι χώροι ορίζονται οι δρόμοι, οι πλατείες, οι σταθμοί, τα λιμάνια, οι παραλίες, τα εμπορικά κέντρα, οι χώροι αναψυχής, τα πάρκα, τα άλση – τα πάντα με λίγα λόγια. Όπου και να πάει κανείς, θα καταγράφονται οι κινήσεις του.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα οι χαφιεδοκάμερες θα εγκαθίστανται παντού υπό την εποπτεία όχι των εισαγγελέων, αλλά της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία φυσικά δεν έχει ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ μηχανισμό ελέγχου των αστυνομικών και των άλλων δημόσιων αρχών που θα βιντεοσκοπούν μέρα - νύχτα τους πάντες, αγνοώντας έτσι στην πράξη τι είδους αξιοποίηση κάνουν στο υλικό που θα μαζεύουν.
Στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας οδηγία της ΕΕ, κατάρτισε νομοσχέδιο παρακολούθησης όλων ανεξαιρέτως των συνδιαλέξεων όλων των Ελλήνων με τηλέφωνο, κινητό, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή φαξ, υποχρεώνοντας τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρέχουν στις αρχές την πλήρη και αναλυτική λίστα όλων ανεξαιρέτως των τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων του κάθε πολίτη ονομαστικά, όπως και το με ποιον επικοινώνησε και τι ώρα και μέρα!

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ στην αποθέωσή του. Και δυστυχώς, δεν διαμαρτύρεται κανείς...

0 Τοποθετησεις: