Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Χρυσή Αυγή: Ρατσιστικό ...παντοπωλείο


Με νέα επεισόδια γενικευμένης γελοιότητας αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνης και ακραία φασιστικής συμπεριφοράς, συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα η παρουσία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που καθημερινά πλέον εδραιώνεται, με την «ευγενική» συνδρομή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ.

Του Μάκη Βάσιλα



Με ανακοίνωσή της που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο, η εγκληματική αυτή συμμορία, μας πληροφορεί ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος, λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο στα γραφεία τοπικής της όπου θα διανέμει είδη πρώτης ανάγκης «αποκλειστικά σε Έλληνες». Ας μην φοβάται ο φτωχός ότι θα πεινάσει. Η Χρυσή Αυγή που τα φροντίζει όλα θα φροντίσει και αυτόν. Αρκεί βέβαια να είναι σε θέση να αποδείξει την ελληνικότητά του. Δεν έγινε σαφές ωστόσο από την ανακοίνωση του ευαγούς αυτού ιδρύματος, με ποιον τρόπο θα διαπιστώνεται το γνήσιο της καταγωγής, καθώς σε πρώτη φάση και μέχρι να τελειοποιηθεί το σύστημα, θα ζητείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και θα διενεργούνται και εξετάσεις γλωσσομάθειας, αν και με αυτές είναι περίπου βέβαιο ότι η πλειοψηφία των μελών της θα έμενε μετεξεταστέα.

Η παράκρουση και ο μισανθρωπισμός των νοσταλγών του Χίτλερ έφτασε σε αδιανόητα μέχρι πρόσφατα επίπεδα, έπειτα από την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται σύντομα να ιδρύσει και τράπεζα αίματος επίσης αποκλειστικά για Έλληνες. Έλληνες για τρεις τουλάχιστον γενιές κατά δήλωση του φύρερ Μιχαλολιάκου, θα προσέρχονται και θα δίνουν το πολύτιμο ελληνικό αίμα που ως γνωστό διαφέρει από τα υπόλοιπα, καθώς σύμφωνα με διάσημους επιστήμονες είναι πιο ζωηρό και φωτεινό στο χρώμα του, ενώ δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα όπως κάνουν τα άλλα που είναι προδήλως νοθευμένα, γεγονός που έχουν διαπιστώσει και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έπειτα από σχετικές –νυχτερινές κατά προτίμηση– έρευνες που έχουν διενεργήσει για το καλό της επιστήμης και του έθνους. Ασφαλώς, αυτό το γνησιότατο απόσταγμα του ελληνικού πολιτισμού θα προσφέρεται επίσης μόνο σε γνήσιους Έλληνες σαν και τον νεαρό στο βίντεο της προεκλογικής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και μας πληροφορούσε για τα δρώμενα. Επιτέλους δεν θα μας παίρνουν οι ξένοι, εκτός από τις δουλειές και το αίμα μας.

Και επειδή η Χρυσή Αυγή είναι στο πλευρό του έλληνα εργάτη, μας πληροφορεί ότι έχει συσταθεί και ειδικό γραφείο όπου σε πρώτη φάση θα ασχολείται «με τη στοιχειοθέτηση των καταγγελιών παράνομης απασχόλησης λαθρομεταναστών που στερούν ευκαιρίες εργασίας από τους Έλληνες». Τέλος, δηλώνουν ότι θα ιδρύσουν και βρεφονηπιακούς σταθμούς αποκλειστικά για ελληνόπουλα.

Πέρα από το γελοίο του όλου πράγματος, φανερώνεται για ακόμα μία φορά η εγκληματική φύση της φασιστικής ιδεολογίας που διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση υποτιθέμενες καθαρότητες που υπάρχουν μόνο σε άρρωστα μυαλά. Η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, εκτός από τη φραστική του καταγγελία, πρέπει επιτέλους να απασχολήσει σοβαρά, το κίνημα και την Αριστερά.
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!