Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ευρω-αποβολή και χρεοκοπία


Τσάμπα σκοτώνονται ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και το υπόλοιπο κυβερνητικό τσούρμο να γλείφουν τις μπότες των Γερμανών! Παρά τους όρκους πίστης και υποταγής στο Τέταρτο Ράιχ, οι Γερμαναράδες είναι ανελέητοι απέναντι στην κυβέρνηση Κουίσλινγκ της Αθήνας, αν δώσει κανείς βάση στα όσα γάφει το δεξιό γερμανικό περιοδικό Φόκους.
Τι επιφυλάσσουν λοιπόν οι Γερμανοί στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά το γερμανικό περιοδικό;



Πρώτον ...χρεοκοπία στα μέσα Αυγούστου! «Αν παραμείνουμε σκληροί, στα μέσα Αυγούστου η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», υποτίθεται ότι δήλωσε στο Φόκους ανώτατος κρατικός λειτουργός της Γερμανίας. Δεύτερον ...αποβολή από το ευρώ μέσα στο χρόνο! Αυτή μάλιστα, κατά το Φόκους, προέκυψε από ενημέρωση που έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους δεξιούς Γερμανούς βουλευτές προ δεκαημέρου. Εκεί τους μίλησε, κατά το περιοδικό, για την ανάγκη ύπαρξης διαδικασιών κρατικής χρεοκοπίας που πρέπει να προβλέπονται στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ESM). Τους είπε επίσης ότι «χωρίς εξωτερική υποτίμηση» οι Έλληνες δεν θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα, σύμφωνα με «αυτήκοο μάρτυρα», αναφέρει το περιοδικό και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι βουλευτές κατάλαβαν πολύ καλά τι εννοούσε ο Σόιμπλε με αυτά που είπε: Την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήδη στη διάρκεια αυτού του έτους»!

Αποδίδει δηλαδή η πολιτική του Σαμαρά – και χρεοκοπία της Ελλάδας σε ένα μήνα, στα μέσα Αυγούστου, αλλά και έξοδό της από το ευρώ το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο! Έξοχα τα κατάφερε ο Αντωνάκης! 

Μας μένει όμως μια απορία. Μετά τα διαγραφόμενα επιτεύγματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γιατί εμφάνιζαν ως απειλή την έξοδο από το ευρώ;