Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στη μάχη μπαίνει το δυναμική της Αριστερής Παρέμβασης στην ¨Ηπειρο

Ανοίγει το βήμα της η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, το σχήμα που συγκροτήθηκε από δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς για την παρέμβαση στις περιφερειακές εκλογές αλλά και στους αγώνες





. Ήδη την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μαζικότατη σύσκεψη μελών και φίλων της Αριστερής Παρέμβασης στην Άρτα, με τη συμμετοχή και του υποψήφιου περιφερειάρχη Νίκου Ζήκου. Ύστερα από πλούσιο διάλογο, εκλέχτηκε επιτροπή για το συντονισμό και γραφείο Tύπου. «Ύστερα από πολλά χρόνια συναγωνιστές και σύντροφοι διαφορετικών ρευμάτων και αντιλήψεων συναντιόνται και μοιράζονται τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την αγωνία για το μέλλον και τον προβληματισμό για την αναζήτηση λύσης από το αδιέξοδο που μας οδηγεί η αστική τάξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης.

«Η δική μας πολιτική πρόταση δεν απευθύνεται στις κυρίαρχες δυνάμεις, αλλά στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της Αριστεράς. Στις εκλογές της 7 Νοέμβρη οι υποψήφιοι της “ιερής συμμαχίας”του κεφαλαίου και των τραπεζιτών ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΝΔ πρέπει να καταδικαστούν με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις εκείνες που παλεύουν ενάντια στην “τρόικα’’ κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, για την ανατροπή του μνημονίου και όσων το στηρίζουν. Ο κόσμος της εργασίας, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι θα στηρίξουν στην περιοχή μας το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης», τονίζεται.

Τις προηγούμενες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η Διακήρυξη της Αριστερής Παρέμβασης. «Η εργατική τάξη και ο λαός βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους», τονίζεται. «Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν ανέδειξαν τις θέσεις των εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε και δημιουργεί η χρόνια αστική επιρροή μέσω της ρεφορμιστικής αντίληψης στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Γίνεται ολοφάνερο ότι ο ρεφορμισμός που κυριάρχησε στις γραμμές του είναι αναποτελεσματικός είτε στη συναινετική του μορφή είτε στην αγωνιστική του εκδοχή, και αδυνατεί όχι μόνο να επιτύχει, αλλά ακόμη και να περισώσει τις στοιχειώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αλλά και πολλών δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους στο εργατικό κίνημα. Η λύση δεν βρίσκεται σε αφηρημένες ιδεολογικές ενότητες που διασπούν την εργατική τάξη και το λαό με βάση τις ιδεολογικές επιλογές τύπου ΠΑΜΕ. Η μόνη απάντηση βρίσκεται στον πλατύ συντονισμό σωματείων, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, στη βάση των προβλημάτων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της κατάστασης ως τη μοναδική απάντηση στον εκφυλισμό και την απομαζικοποίηση των αγώνων», ξεκαθαρίζεται.

Η Διακήρυξη έχει αναλυτική παρουσίαση της επίθεσης στην Ήπειρο. «Η παρέμβαση διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων μέσω του μηχανισμού στήριξης του ΔΝΤ φτάνει στην τσέπη κάθε εργαζόμενου, αγγίζει κάθε μαντρί της Ηπείρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Η καθημερινότητα του λαού, στην πόλη και στο χωριό υποβαθμίζεται. Η παιδεία και η υγεία υποτάσσονται στην αγορά. Η φύση αποτελεί βασικό αντικείμενο εκμετάλλευσης, η καταστροφή της, πηγή εσόδων για το κεφάλαιο. Άραχθος, Λούρος, Καλαμάς, Παμβώτιδα, Αμβρακικός, μαζί με τις ανοιχτές χωματερές αποτελούν σκουπιδότοπο για το κεφάλαιο».

Χωρίς διαχειριστικές αυταπάτες υπάρχει κάθετη καταδίκη στον «Καλλικράτη», αποκαλύπτοντας και ποιους ταξικά εκφράζει: «Το τοπικό κεφάλαιο μαζί με τους βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και τις διοικήσεις των ενώσεων των αγροτικών συνεταιρισμών που βρίσκονται στη δούλεψη τους, απομυζά το λαό της περιοχής και αποκτά ιδιαίτερες σχέσεις με την Αλβανία και τα Βαλκάνια. Όλους αυτούς εξυπηρετεί ο «Καλλικράτης». Αποτελεί την παραπέρα αντιδραστική οργάνωση του κράτους. Αυτό θα είναι η νέα περιφέρεια της Ηπείρου». Μνημόνιο Σταθερότητας και «Καλλικράτης» πάνε μαζί, υπογραμμίζει η Αριστερή Παρέμβαση.

Η Παρέμβαση καλεί σε ενότητα στη βάση ενός προγράμματος για την ανατροπή του αντεργατικού προγράμματος σταθερότητας και του μνημονίου, την άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), την έξοδο απ’ την ΟΝΕ και την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των μεγάλων επιχειρήσεων και τη λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, την απαγόρευση των απολύσεων κ.λπ.

«Η δική μας πολιτική πρόταση δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση –στην όποια κυβέρνηση– για να την υλοποιήσει ή στις όποιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να την υιοθετήσουν, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι “κυβερνητική πρόταση’’ στη βάση του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Πρώτα απ’ όλα απευθύνεται στο κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και της Αριστεράς, για να τη διεκδικήσει, να αγωνιστεί γι’ αυτήν, να την επιβάλει», τονίζεται. «Έχει ως ορίζοντα και στρατηγικό στόχο την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας και την κομμουνιστική χειραφέτηση».

0 Τοποθετησεις: