Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ντόρα Μπακογιάννη: Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που δε γεννήθηκε ποτέ;



Δυσκολίες, που μοιάζουν ανυπέρβλητες, παρουσιάζονται στην προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη να οικοδομήσει ένα φιλο-μνημονιακό νεοφιλελεύθερο κόμμα στην εποχή του ΔΝΤ.



 Οι καλοί «φίλοι» της Ντόρας, Έλσα Παπαδημητρίου και Θανάσης Γιαννόπουλος, προχώρησαν σε δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ και άλλα δυσαρεστημένα στελέχη ρίχνουν τους τόνους της κριτικής τους για τους υποψήφιους περιφερειάρχες της ΝΔ μετά το «τελεσίγραφο» της ηγεσίας για διαγραφή όσων δεν στηρίξουν ανοικτά τις κομματικές επιλογές. Ο καθαρόαιμος «εκφραστής της ευρωπαϊκής Δεξιάς» Κώστας Κιλτίδης γύρισε και αυτός την πλάτη στη Ν. Μπακογιάννη και βάζει πλώρη για υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με το κόμμα του Καρατζαφέρη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προερχόμενος από τη ΝΔ βουλευτής, το ΛΑΟΣ είναι τουλάχιστον μια υπαρκτή δύναμη και κοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ για τη Ν. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι απλώς «έχουμε κοινές θέσεις» και «μπορεί να τα ξαναπούμε»!
Η προσπάθεια «ψαλιδίσματος» των γαλάζιων υποψηφιοτήτων γίνεται και αυτή μετ’ εμποδίων. Ακόμα δεν έχει βρεθεί κατάλληλη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης όπου ο –πρώην υποστηρικτής της Ντόρας– Γιάννης Πλακιωτάκης εμφανίζει δημοσκοπικά μεγαλύτερα ποσοστά από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Ο διαγραμμένος βουλευτής Χανίων θα ανακοινώσει σύντομα και επισήμως την άρση του ενδιαφέροντός του για την περιφέρεια, εφόσον και η Ντόρα έκανε σαφές ότι δεν σκοπεύει να του δώσει το χρίσμα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μόνο 5 στους 100 ψηφοφόρους σκέπτονται να ψηφίσουν ένα νέο κόμμα υπό την ηγεσία της, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, μια πρόθεση που σε συνθήκες κάλπης μεταφράζεται σε μόλις 2,5%. Σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του Σκάι η Ν. Μπακογιάννη εμφανίστηκε αποφασισμένη να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα τον Δεκέμβρη, ενώ επανέλαβε την απόλυτη στήριξη της στο μνημόνιο. Όπως υποστήριξε οι διαφωνίες της με το ΠΑΣΟΚ περιορίζονται στην ταχύτητα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτεί το ΔΝΤ, όπως η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων. Ακόμα ζήτησε ριζική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ασκεί έναν «πόλεμο φθοράς» στη Νέα Δημοκρατία φροντίζοντας επιμελώς ωστόσο να μην κόψει όλες τις γέφυρες με τη Ρηγίλλης.

0 Τοποθετησεις: