Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Παρέμβαση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Περιφέρειες



Ανεβάζουν στροφές οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα για να δώσουν τη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, συμβάλλοντας στη συγκρότηση αριστερών ψηφοδελτίων αντικαπιταλιστικής ανατροπής.



 Ψηφοδελτίων όπου θα συσπειρωθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που θέλουν να παλέψουν από αντικαπιταλιστικές θέσεις για την απόκρουση και το σάρωμα του σφαγείου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, αποφασιστικής καταδίκης του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, για μια άλλη Αριστερά, σε διάκριση από την Αριστερά της ήττας, που με διαφορετικό τρόπο εκφράζουν οι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Έτσι, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη των δυνάμεων της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή για την παρέμβαση στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Προ δεκαημέρου πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη Θεσσαλία και προετοιμάζεται η παρέμβαση του μετώπου στην περιοχή. Χθες πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο σύσκεψη των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κρήτη, με αντικείμενο τη συμβολή της στη διαμόρφωση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια. Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε προχθές και στην Κέρκυρα, για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Καλαμάτα, Τρίπολη και Λέσβος

Αύριο, Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιείται σύσκεψη για την εκλογική παρέμβαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, με κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη. Προχθές Παρασκευή δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η πρόθεση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παρέμβαση στις περιφερειακές εκλογές. Για την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου πραγματοποιείται σύσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα Κυριακή 5 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο Λέσβιο.
Επίσης την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών του ΝΑΡ από τη Στερεά Ελλάδα, με αντικείμενο τη συμβολή στη διαμόρφωση –μαζί με τις υπόλοιπες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ– ψηφοδελτίου αντικαπιταλιστικής παρέμβασης. Η εικόνα που έρχεται από τις πρώτες αυτές συναντήσεις είναι ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες, καθώς είναι διευρυμένος ο κόσμος, τόσο της Αριστεράς όσο και του εργατικού κινήματος, που αναζητά μια άλλη αντικαπιταλιστική αριστερή ανατρεπτική παρέμβαση στο κίνημα και στη συνολική πολιτική παρέμβαση.

0 Τοποθετησεις: