Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ωρομίσθιος μισθοφόρος

Πραγματικά εκπλήσσει η πρωτοτυπία του κοινωνικού κανιβαλισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Σεπτεμβρίου, όχι μόνο αλλάζουν όλα στις ΕΔ (εξέλιξη αξιωματικών, συγκρότηση κάθετης δομής διοίκησης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αγορές όπλων από «μηδενική βάση») αλλά έρχεται και ο θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη! Ένας μισθοφόρος χωρίς καθορισμένο μισθό και χωρίς εργασιακή σχέση!






Αφού προηγήθηκε ένα μπαράζ από δημοσιεύματα που αποσκοπούσαν στην προετοιμασία της κοινής γνώμης μέσω της αναπαραγωγής των γνωστών «διαρροών των ανώνυμων πηγών του Πενταγώνου», ο υπουργό Εθνικής Άμυνας δημοσιοποίησε το νέο μηχανισμό εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας.
Το ΠΑΣΟΚ έχοντας πλήρη συνείδηση των εργασιακών αδιεξόδων της νεολαίας, που το ίδιο δημιούργησε και δημιουργεί, έχοντας συμβάλει καθοριστικά μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και το μνημόνιο κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ στην απαξίωση των εργαζομένων, καταθέτει αυτή την πρόταση που ουσιαστικά δημιουργεί στα στρατόπεδα εργασιακό καθεστώς Καρφούρ - Μαρινόπουλος. Όπως στα σούπερ μάρκετ, όπου ο εργασιακός μεσαίωνας είναι πραγματικότητα, ο εργαζόμενος δεν γνωρίζει πόσο, πότε και αν θα εργαστεί, σε τι πόστο αφού κάνει τα πάντα χωρίς να φέρνει αντίρρηση, δεν θα πληρωθεί τις υπερωρίες, έτσι και για τον Ειδικό Έφεδρο Οπλίτη: Δεν προβλέπεται «εργασιακή σχέση» αφού θα θεωρούνται «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή, η οποία δεν θα είναι μισθός»!

Δεν καθορίζεται το ύψος της παροχής, αλλά «θα είναι μια αξιοπρεπή αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο». Ρωτάμε τον υπουργό Ευ. Βενιζέλο: Γνωρίζει πολλούς που εργάζονται όχι για να ζήσουν από το μισθό τους, αλλά εξαιτίας της παροχής κινήτρου; Πώς νομιμοποιείται να παραβιάζει το Σύνταγμα με αυτό το βάρβαρο τρόπο, χαρακτηρίζοντας τους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες ως «κληρωτούς», αφού όπως το νομοσχέδιο προβλέπει «πρόκειται για τη δυνατότητα κάποιου νέου που ολοκληρώνει τη θητεία του να μείνει ακόμα για 6 μήνες έως 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κλπ». Άρα απευθύνονται σε όσους έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν πάψει να είναι κληρωτοί!

Τηλ. Επικ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

0 Τοποθετησεις: