Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Διώξτε τους απόψε!


Νύχτα γεμάτη ελπίδες η αποψινή. Ελπίδες πρώτα πρώτα ότι οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα συγκεντρώσουν το υψηλότερο μέχρι τώρα ποσοστό σε εκλογές – και μάλιστα τόσο υψηλό για τα μέτρα της εν γένει ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε να σκορπίσει κλίμα ενθουσιασμού στους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της. Να ενισχύσει έτσι την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά τους ενόψει των εξαιρετικά σκληρών αγώνων και συγκρούσεων που έρχονται.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 



Ελπίδες όμως τρέφει για την αποψινή νύχτα και ένας ολόκληρος λαός που στενάζει κάτω από το ανελέητο καθεστώς υποτέλειας στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι απόμαχοι του κόσμου της εργασίας προσδοκούν βάσιμα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα αποτελέσουν δεινό πλήγμα κατά του καθεστώτος του μνημονίου, θα του προκαλέσουν σοβαρά ρήγματα. Τα πιο άγρια και ταυτόχρονα γλυκά όνειρρα εκφράζουν την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί τόσο συντριπτική ήττα ως αποτέλεσμα υπόγειων κοινωνικών ρευμάτων οργής, ώστε ο Γ. Παπανδρέου να υποχρεωθεί απόψε κιόλας να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές! Εκλογές που αν προκηρυχθούν εξαιτίας μιας τέτοιας εκλογικής πανωλεθρίας, θα προοιωνίζονται βέβαια την ήττα του ΠΑΣΟΚ και στις βουλευτικές και έτσι την απαλλαγή της Ελλάδας από την πιο αντεργατική, την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε από αυτόν τον τόπο. Ακόμη όμως και αν ο Παπανδρέου έχει αποφασίσει την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών επειδή νομίζει ότι θα τις κερδίσει οπωσδήποτε και χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματος για να υλοποιήσει την απόφαση που ίσως έχει λάβει εκ των προτέρων, πάλι οι εκλογές θα είναι χρυσή ευκαιρία.

Η πρόκληση θα είναι μεγάλη, πραγματικά ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους. Το ζήτημα δεν είναι ότι η ΝΔ και η Αριστερά δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να διοχετεύσουν υπέρ τους την οργή του κόσμου εναντίον του μνημονίου. Το ζήτημα είναι ότι ο λαός, έχοντας πλέον πλήρη ενημέρωση τι σημαίνει μνημόνιο και έχοντας δοκιμάσει πάνω στο πετσί του την πολιτική λεηλασίας των εισοδημάτων και κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα που το καθεστώς του μνημονίου συνεπιφέρει, θα κληθεί να αποφασίσει ο ίδιος για τη μοίρα του τα επόμενα δέκα, είκοσι ή και περισσότερα χρόνια, αν προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Σε μια τετοια περίπτωση, θα δοθεί η δυνατότητα θεωρητικά στους εργαζόμενους και όλα τα θιγόμενα από το μνημόνιο κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ακόμη και να απομακρύνουν με την ψήφο τους την πρώτη κυβέρνηση του μνημονίου. Και λέμε πρώτη, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν σίγουρα κι άλλες «μνημονιακές» κυβερνήσεις με κορμό το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ.

Ακόμη κι έτσι όμως, είναι απολύτως βέβαιο ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει μετά από πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα είναι οπωσδήποτε πολύ πιο αδύνατη από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διευκολύνοντας έτσι την πάλη των εργαζομένων εναντίον της.
Όλα αυτά φυσικά υπό μια θεμελιώδη προϋπόθεση – ότι η λαϊκή αγανάκτηση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου θα εκφραστεί και μέσω της λαϊκής ψήφου, αρχής γενομένης από τις αυτοδιοικητικές εκλογές σήμερα και την άλλη Κυριακή, οπότε θα είναι ρεαλιστική η προσδοκία ότι αυτό θα επαναληφθεί και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση και στις φημολογούμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αν και όποτε αυτές προκηρυχθούν. Διαφορετικά, αν ο μη γένοιτο, αποδειχθεί στις κάλπες ότι οι εκλογικές απώλειες της κυβέρνησης είναι δυσανάλογα μικρές σε σχέση με τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εναντίον των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων, τότε η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών θα αποβεί όπλο μαζικής καταστροφής στα χέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με το δίκιο της τότε δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο! Αν με τέτοια πολιτική αποσπάσει την έγκριση ή την ανοχή ικανού τμήματος των ψηφοφόρων, τότε δικαιολογημένα το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα: Από το να συρρικνώσει τα μεροκάματα σε επίπεδα... Βουλγαρίας μέχρι να πουλήσει και τον Παρθενώνα!

Εμείς όμως άλλα ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποδειχθούν απόψε: Να εκφραστεί με θυελλώδη τρόπο και στις κάλπες η αγανάκτηση του λαού μας, καταποντίζοντας το ΠΑΣΟΚ! Να γίνει έτσι ένα τεράστιο άλμα στην πορεία απαλλαγής της χώρας από την πιο απεχθή κυβέρνηση που είχαμε ποτέ. Να διώξει ουσιαστικά απόψε ο λαός μας κλωτσηδόν τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου, τον Λοβέρδο, τον Πάγκαλο και όλο αυτό το πολιτικό σκυλολόι που έφερε αδίστακτα στην Ελλάδα την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πανούκλα του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ! Λίγες ώρες ίσως απομένουν μέχρι να πανηγυρίσουμε!

0 Τοποθετησεις: