Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ασφαλίτες στα νοσοκομεία τρομοκρατούν!


Μέθοδοι χούντας
Μηνύσεις από φοιτητές





Είναι 25 χρονών, φοιτητής αρχιτεκτονικής και ονομάζεται Μιχάλης Βαφειάδης. Είναι ένα από τα θύματα της αστυνομικής βίας στην πορεία της 6/12, που του επέφερε κάταγμα στο κεφάλι, μώλωπες σε όλο το σώμα και επτά ράμματα. Στην πορεία είχε κατέβει με το «καλά περιφρουρημένο μπλοκ της Νομικής», όπως μας λέει, το οποίο είχε προνομιακή μεταχείριση από τα ΜΑΤ. «Καθ’ όλη την πορεία μας ψέκαζαν με χημικά. Στην Πανεπιστημίου, όμως κλιμάκωσαν την επίθεση. Έριξαν μια κρότου λάμψης μέσα στο μπλοκ και οι δύο διμοιρίες εκατέρωθεν άρχισαν να μας συμπιέζουν» περιγράφει. Περικυκλωμένοι οι φοιτητές έψαχναν να βρουν από πού τους έρχονταν οι κλωτσιές και οι γκλοπιές: «Μας είχαν κλείσει σε ένα τρίγωνο και μας χτυπούσαν με λύσσα. Απ’ τα χτυπήματα η αδερφή μου έπεσε στο έδαφος και έσκυψα να την προφυλάξω. Τότε ένας ΜΑΤατζής, που με είχε αναλάβει μάλλον προσωπικά, άρχισε να με χτυπά σε όλο το σώμα». Από 'κει και πέρα δεν θυμάται πολλά, αφού το χτύπημα που του κατάφεραν στο κεφάλι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Γολγοθάς του Μιχάλη δεν τελείωσε εκεί. Αιμόφυρτος διακομίστηκε στο Λαϊκό, και από εκεί στο ΚΑΤ. Μισή ώρα όμως μετά την άφιξη του στο ΚΑΤ, ήρθαν «επισκέπτες». «Μέσα στο νοσοκομείο με πλησίασε ένα άτομο χωρίς να μου δηλώσει την ιδιότητα του και άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις: Ποιος σε χτύπησε; Τον είδες; Σε ποια οδό;». Όταν αρνήθηκε να πει οτιδήποτε, ο επισκέπτης του δήλωσε πως είναι από την Ασφάλεια, προκαλώντας την οργή του ίδιου και των γονιών του.
 Το επεισόδιο έληξε, αλλά οι… οχλήσεις της ασφάλειας συνεχίστηκαν. «Τρεις ασφαλίτες πλησίασαν τους γιατρούς που με περιέθαλπαν και τους τρομοκρατούσαν. Μόνο μετά από έντονη αντίδραση έφυγαν». Όμως το θράσος τους ήταν απύθμενο: Μετά τα μεσάνυχτα επισκέφτηκαν ξανά τον Μιχάλη στο δωμάτιο του, αποκαλώντας τον με το όνομά του, μιλώντας για τυπική διαδικασία.
Παρά την «περιπέτεια», σημάδια της οποία φέρει στο σώμα του, δεν φαίνεται να έχει καμφθεί το ηθικό του: «Η τρομοκρατία της κυβέρνησης έχει αντίθετα αποτελέσματα. Οι φοιτητές θα ξανακατέβουν στο δρόμο, οι καταλήψεις ήδη συνεχίζονται». Ενώ μας επισημαίνει ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για τον αναίτιο ξυλοδαρμό, εναντίον παντός υπευθύνου.






0 Τοποθετησεις: