Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τι να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Παπανδρέου;

Εμπαιγμό για τους ηγέτες των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης συνιστά η απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τους καλέσει σε διαδοχικές συναντήσεις με αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συγκλίσεων και συναίνεσης στο περιεχόμενο του Μνημονίου την... Τρίτη! Την ημέρα δηλαδή που θα ψηφίζεται στη Βουλή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ο επαίσχυντος νόμος για την κατά βούληση των εργοδοτών μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα όσο θέλουν, μέχρι του σημείου των 740 ευρώ το μήνα μεικτά που προβλέπει ως κατώτατο μισθό η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.




Είναι εξόφθαλμο ότι ο Γ. Παπανδρέου καμιά σημασία δεν δίνει στις θέσεις τους και καμιά συναίνεση δεν επιδιώκει. Απλώς θέλει να τους χρησιμοποιήσει ως διακοσμητικά στοιχεία στην προπαγάνδα του. Να έχει δηλαδή κλεισμένους στο Μέγαρο Μαξίμου τον έναν μετά τον άλλον τους πολιτικούς αρχηγούς για ψιλοκουβεντούλα την ίδια μέρα που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές θα εκφράζουν στους δρόμους της Αθήνας την οργή εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου που τους λεηλατεί τους μισθούς και τις ζωές.
Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ούτη η Αλέκα Παπαρήγα δείχνουν να έχουν κάποια πρόθεση συναίνεσης με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Θα πάνε όμως στις συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου, την ώρα που ακόμη και το «δεξιό εξαπτέρυγο» του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, έδειχνε να ψάχνει στήριγμα και δικαιολογία για να μην πάει στη συνάντηση. Άνευ νοήματος είναι για τη ΝΔ και ιδίως για το ΚΚΕ, η συνάντηση αυτή. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δήλωσε ότι δεν θα πάει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει απλώς τη «δημιουργία εικόνας τεχνητής συναίνεσης». Δίκιο έχει.
Η πλήρης απομόνωση του πρωθυπουργού, του πιο αντεργατικού που υπήρξε ποτέ σε αυτή τη χώρα, είναι στοιχειώδες καθήκον εκείνων τουλάχιστον των πολιτικών αρχηγών που θέλουν να επιταχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ανατροπή του.

0 Τοποθετησεις: