Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις με αριστερές δυνάμεις

Πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συναντήσεις με ηγεσίες άλλων αριστερών δυνάμεων, στο πλαίσιο της προώθησης του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, καθώς και του διαλόγου για τη συγκρότηση μιας μαζικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.


Την περασμένη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Μ. Ζευγώλη, Κ. Κωστόπουλος, Κ. Μάρκου, Χ. Τουλιάτος, Γ. Σηφακάκης) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ), όπου συμμετείχαν οι Αλ. Αλαβάνος, Τ. Σταυρόπουλος (Συντονιστής του ΜΑΑ), Χ. Καπάταης (περιφερειακός σύμβουλος του ΜΑΑ), Κ. Παπουλής (μέλος του Συντονιστικού), Σ. Μάρταλης (ΔΕΑ) και Κ. Σαπουνάς (ΑΠΟ). Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η δίωρη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη. Η αντιπροσωπεία του ΜΑΑ βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμφώνησε σε μια κοινή δράση για την ανασυγκρότηση του εργατικού και κοινωνικού κινήματος, που όπως ειπώθηκε, κινείται στην ίδια κατεύθυνση με δικές της επεξεργασίες και προτάσεις. Στο περιεχόμενο συμφώνησε με τις βασικές πλευρές της πρότασης. Προκρίνει την ανάγκη για άμεση έξοδο από το ευρώ, αλλά θα συζητήσει και εσωτερικά τη στάση απέναντι στην ΕΕ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο το αγωνιστικό μέτωπο να «συμπληρωθεί» με την οικοδόμηση ενός «αριστερού πολιτικού μετώπου» από όλες τις αριστερές δυνάμεις. Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΜΑΑ είπε πως αναμένει με ενδιαφέρον την «ολοκλήρωση» των πρωτοβουλιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Προχθές Παρασκευή, σε πολύ θετικό κλίμα, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντ. Δραγανίγος, Χ. Μπίστης, Π. Σηφογιωργάκης) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Oργάνωση Ανασύνταξη (Β. Θεοφανόπουλος, Ανδ. Καυγάς, Γ. Αρκάδης). Η KOA βλέπει θετικά τη λογική του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, εκτίμησε ότι οι δύο δυνάμεις συμφωνούν στο πλαίσιο των «μεταβατικών αιτημάτων» και πρόσθεσε ότι στη σημερινή περίοδο είναι αναγκαίο να τεθεί το αίτημα για μια «εργατική κυβέρνηση».

Οι συναντήσεις με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και του ευρύτερου αγωνιστικού εργατικού και μαζικού κινήματος, θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου τονίστηκε πως η πρόταση του μετώπου πρέπει να προωθηθεί και «από τα κάτω», ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η παρέμβαση στους άμεσα επερχόμενους αγώνες, καθώς και η προετοιμασία για τις εκλογές.