Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Η απειλή της μεγάλης πείνας


Ανατριχιαστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία του Δήμου της Αθήνας για την αύξηση του αριθμού των πολιτών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.





Από τις αρχές του 2008 ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα δωρεάν γεύματα έχει τετραπλασιαστεί! Μάλιστα, δεν πρόκειται κυρίως για εξαθλιωμένους μετανάστες, καθώς εννιά στους δέκα ανθρώπους που κάθε μέρα αναζητούν τροφή στα συσσίτια του Δήμου είναι ελληνικής καταγωγής. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των συνταξιούχων που κατεβαίνουν στα συσσίτια, καθώς οι πενιχρές τους συντάξεις δεν αρκούν για να πληρώσουν το νοίκι και να αγοράσουν φαγητό.

 Η έξαρση της φτώχειας και η απειλή του φάσματος της πείνας, είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης του μνημονίου και της κυβέρνησης. Σύμφωνα με μελέτες της -υπεράνω κάθε υποψίας- Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέχρι το τέλος του έτους το Λεκανοπέδιο προβλέπεται να έχει 20.000 άστεγους! Η σημερινή υποδομή, τόσο της εκκλησίας όσο και του Δήμου, αδυνατεί να τους θρέψει.

Οι συνέπειες της οικονομικής πολιτικής της τρόικας εκδηλώνονται σταδιακά, ως μια ανίατη μακρόχρονη ασθένεια, της οποίας οι βαρύτατες παρενέργειες θα γίνονται ολοένα και πιο ορατές. Η κυβέρνηση ασχολείται απλά με το να κρύψει το πρόβλημα. Το υπουργικό συμβούλιο, πριν δύο εβδομάδες, σχεδίασε την «αποσυμφόρηση» του ιστορικού κέντρου από άστεγους, ναρκομανείς και «περιπλανώμενους» μετανάστες. Έτσι οι υπηρεσίες σίτισης θα μεταφερθούν στο... Λυσσιατρείο στην Ιερά Οδό.

0 Τοποθετησεις: