Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε κινητοποιήσεις

Καταδικάζουν την επέμβαση  

Οι πρώτες αντιδράσεις κατά της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για βομβαρδισμούς της Λιβύης, σημειώθηκαν την επομένη κιόλας ημέρα: Μέλη της νΚΑ πραγματοποίησαν πικετοφορία το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της ΕΕ, στην Αθήνα. Επίσης, χθες Σάββατο, μαζικοί φορείς των Χανίων καλούσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και θα πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη, ενώ σήμερα Κυριακή, δυνάμεις του ΚΚΕ έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη βάση της Σούδας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε σε μετατροπή του χθεσινού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου και σε αντιπολεμική διαδήλώση.






Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ «καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, όπως αποφάσισε πριν λίγες μέρες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να υλοποιήσει την απόφαση». Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την προστασία του λιβυκού λαού, για την οποία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον». Επίσης, το ΝΑΡ «καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που, μαζί με το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ, και, σε συνέχεια της αντεργατικής επίθεσης που προωθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ταυτίζεται πλήρως με την ιμπεριαλιστική στρατηγική. Καταγγέλλει την επαίσχυντη απόφαση της για συμμετοχή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις με οπλισμένα αεροπλάνα και θέτοντας στη διάθεση των δυνάμεων επέμβασης τις βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο. Η κυβέρνηση, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο και τη ζωή στρατιωτών, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες» (ολόκληρη η ανακοίνωση, www.narnet.gr).

Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, «καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης στη Λιβύη, από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και εκτιμά ότι στην πραγματικότητα «η ιμπεριαλιστική επέμβαση (με πρωταγωνιστές ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και την ΕΕ συνολικά) στέλνει μήνυμα ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής, σε μια εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης» (ολόκληρη η ανακοίνωση, www.antarsya.org).