Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Πιο κοντά στο νόημα της εξέγερσης


H έναρξη του φετινού τριημέρου του Πολυτεχνείου συμπίπτει με τη νέα «επίσκεψη» των ελεγκτών της τρόικας και τη λήξη μιας τραυματικής για το σύστημα εκλογικής αναμέτρησης, που έδειξε σαφή τάση αποστοίχισης των εργαζομένων και της νεολαίας, από το δικομματισμό και την πολιτική του μνημονίου. Παράλληλα τον τόνο δίνει η έναρξη ενός νέου γύρου φοιτητικού κινήματος, που από ότι φαίνεται θα έχει αρκετό μέλλον με βάση τα όσα έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας.




 Ήδη οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν μπει στον τρίτο γύρο συνεδριάσεων των γενικών τους συνελεύσεων. Ολοένα και πιο μαζικά δυναμώνει το μπλοκ του αγώνα με πολλές σχολές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σχεδόν όλες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου να τελούν ήδη υπό κατάληψη. Ίδια εικόνα και σε σχολές του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πάτρας. Στην Αθήνα, την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία από τους φοιτητικούς συλλόγους η οποία ήταν μαζικότερη από την προηγούμενη, είχε παλμό και έστειλε μήνυμα αναμέτρησης στην κυβέρνηση. Παράλληλα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις δίνοντας πανελλαδικό τόνο στις κινητοποιήσεις. Επόμενος σταθμός το τριήμερο του Πολυτεχνείου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι και πάλι θα δώσουν αγωνιστικό «παρών».

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 θα αποτελέσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Τετάρτη το μεσημέρι. Τα μπλοκ του ΝΑΡ, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συγκροτηθούν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος (2 μ.μ.). Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αυριανή κινητοποίηση, από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με τη στήριξη των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια σε νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα, με αφορμή την έλευση του κλιμακίου της τρόικας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με πορεία από το κατειλημμένο Πολυτεχνείο και θα κατευθυνθεί προς το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προγραμματίζει από την πλευρά της μεγάλη εκδήλωση στις 16 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση ετοιμάζει ειδική εκδήλωση με θέμα το μαθητικό κίνημα στις 5 μ.μ.. Εκδηλώσεις για το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα από τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ.

0 Τοποθετησεις: