Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εκλογικές εκτιμήσεις, ανακοινώσεις: Με μυρωδιά κοινωνικής πυρίτιδας


Νέα δύναμη για την εργατική αντίσταση» θεωρεί το ΣΕΚ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. «Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφουν το μεγαλύτερο τμήμα της ανόδου της Αριστεράς» σημειώνουν και συνεχίζουν: «Η εργατική Αλληλεγγύη και το ΣΕΚ χαιρετίζουν όλους, μέσα και έξω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδωσαν αυτή τη μάχη (…) Μαζί ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες της “Καλλικράτειας” γραφειοκρατίας και των οικονομικών φραγμών. (…) Για εμάς ο επόμενος γύρος δεν δίνεται την Κυριακή 14/11 στις κάλπες, αλλά στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στους δρόμους».


Η Αριστερή Ανασύνθεση θεωρεί ότι οι «εκλογές αυτές αποτυπώνουν τις υπαρκτές κοινωνικές δυναμικές». «Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Αποτυπώνει την ύπαρξη ενός υπαρκτού, μαζικού, πανελλαδικού πολιτικού ρεύματος. Συμπυκνώνει την πρωτοπόρα δράση μέσα στους αγώνες και τα κινήματα. Δικαιώνει αυτό το αποτέλεσμα, την επιλογή για ένα λόγο σαφή (…) Aπέναντι σε μια Αριστερά που δεν έκανε σαφές τι έλεγε για το κίνημα, το χρέος, το ευρώ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο μόνος χώρος (…) που όριζε τη ρήξη με το μνημόνιο και την κυρίαρχη πολιτική».

Για την ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (διαβάστε εδώ σε pdf)  «το αποτέλεσμα των εκλογών έχει πάρει τη μυρωδιά της κοινωνικής πυρίτιδας». «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (…) ξεπέρασε κάθε προσδοκία και απέδειξε λαθεμένες (ευτυχώς) σε μεγάλο βαθμό ακόμη και τις δικές μας εκτιμήσεις για την εκλογική δυναμική, αυτής της αναμέτρησης. (…) Η εμφάνιση μιας πολιτικής δύναμης που παίρνει 2% πάνω σ’ αυτή την πολιτική γραμμή είναι σημείο καμπής στην περίοδο που διανύουμε».

Τέλος η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, που «συνέβαλε στη συγκρότηση συνδυασμών με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες αριστερές-κομμουνιστικές οργανώσεις και ανένταχτους αγωνιστές θεωρεί ότι δικαιώθηκε η επιλογή της». «Δικαιώθηκε επίσης, η προτροπή μας να υποστηριχτούν συνδυασμοί της κομμουνιστικής Αριστεράς, όπου δεν υπήρχε εκπροσώπηση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, προκειμένου να δοθεί μήνυμα καταγγελίας του Μνημονίου και όσων το στηρίζουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. «Το ζητούμενο είναι ένα πολιτικό μέτωπο για την ανάδειξη μιας εργατικής κυβέρνησης με πρόγραμμα εργατικής διεξόδου από την παρούσα κρίση και προοπτική την ανατροπή της αστικής εξουσίας.  Η συμμαχία αυτών των εκλογών, στην οποία συμμετείχαμε, ήταν ένα καλό πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού μετώπου», σημειώνει η Ανασύνταξη.

0 Τοποθετησεις: