Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προς μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα



Συνεχίστηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε οι πολύπλευρες δραστηριότητες που έχουν σχεδιάσει οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε μεγάλες πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας, που περιλάμβαναν εξορμήσεις για την απεργία, εκδηλώσεις και συνελεύσεις. 




Το επόμενο δεκαήμερο, αναμένεται να κλείσει ένας πρώτος κύκλος δραστηριοτήτων με κορύφωση μια μεγάλη κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τόπο που μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε οριστικοποιηθεί. Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της τοπικής επιτροπής Κυψέλης, Πατησίων και Γαλατσίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη. Πάνω από 60 νέοι και εργαζόμενοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα την αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση και το πρόβλημα του χρέους. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία στη συζήτηση που ακολούθησε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί θαμώνες του πεζόδρομου και περαστικοί, Έλληνες και μετανάστες, παρακολούθησαν την εκδήλωση. Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες μαζικές εγγραφές μελών στην τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου προχώρησε στον κεντρικό πεζόδρομο σε προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ από τη χρεοκοπία της Αργεντινής και τους αγώνες των εργαζομένων, ενώ η τοπική Ιλίου - Πετρούπολης - Καματερού διοργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου βραδιά ποίησης, και εκδήλωση για την κρίση και την απάντηση της αντικαπιταλιστικής Aριστεράς, ενώ σε συνέλευση συγκρότησης με εγγραφή μελών προχώρησε η τοπική επιτροπή Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου.
Με μεγάλη επιτυχία και με παρουσία 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, με ομιλητές τους Α. Βούλγαρη, Δ. Καζάκη και Κ. Μάρκου, την Τετάρτη. Πάνω από 60 άτομα, επίσης, παρακολούθησαν εκδήλωση στα Γρεβενά, με ομιλητές τους Δ. Καζάκη και Σπ. Κωνσταντινίδη, την Τρίτη.
Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις αυτό που κυριάρχησε ήταν η μεταφορά της εμπειρίας από τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος, ενώ επιχειρήθηκε να δοθεί με πιο συγκροτημένο και λαϊκό τρόπο η πολιτική πρόταση της αντικαπιταλιστικής Aριστεράς σήμερα.
Ενθαρρυντικό μήνυμα, ήταν η παρουσία καινούριου κόσμου που έχει αρχίσει για πρώτη φορά να βλέπει με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.