Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Εγινε.. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις κάλπες


Ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και συναίσθηση των μεγάλων, πλέον, ευθυνών, που επωμίζεται η αντικαπιταλιστική, επαναστατική και κομμουνιστική Αριστερά, σκορπίζει η πρωτοφανής εκτίναξη του ποσοστού και των ψήφων που έλαβαν τα ψηφοδέλτια τα οποία στήριξαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και πολλοί ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές, στις 11 Περιφέρειες και στους Δήμους, όπου κατέβηκαν συνδυασμοί. Συγκρινόμενα με το 0,36% και τους 25.000 ψήφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις βουλευτικές του 2009, τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια φτάνουν, πανελλαδικά, κοντά στο 2% και στις 100.000 ψήφους! Δημιουργείται ένα σχετικά μαζικό, πανελλαδικό, πολύμορφο, αντιφατικό και μη σταθερό, ακόμη, ρεύμα υπέρ της άλλης Αριστεράς. Ωστόσο, είναι ποιοτικά ανώτερο εφαλτήριο για τον τρίτο γύρο των αγώνων, τον αντικαπιταλιστικό πόλο και την αριστερή κοινή δράση με στόχο την ανατροπή της πρωτοφανούς επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας σε επαναστατική προοπτική.




Ενώ η παταγώδης αποτυχία του μνημονίου Νο 1 φέρνει μνημόνιο διαρκείας Νο 2 και η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση περιπλέκεται, οι εκλογές έδειξαν ότι κλονίζεται το αστικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Με Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων μοιάζει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έλαβε το μήνυμα ...συνεχίζουμε όπως πριν, όταν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκαν με 1,1 εκατομμύρια λιγότερους ψήφους. Οι μέρες του είναι μετρημένες. Δεν καρπώνεται τη δυσαρέσκεια η ΝΔ του Α. Σαμαρά που είδε τις ψήφους της να μειώνονται κατά μισό εκατομμύριο, ενώ ήττα υπέστη και το ΛΑΟΣ. Σημαντική άνοδος των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, προβληματικά τα αποτελέσματα των συνδυασμών του Συνασπισμού και του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης. Σκεπτικισμό και στην Αριστερά προκαλεί η μεγάλη άνοδος της αποχής, του λευκού και των άκυρων.

Σε μαζική καταδίκη  των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο δεύτερο γύρο, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ταυτόχρονα, από τη σκοπιά της ανατρεπτικής κοινής δράσης, καλεί σε κριτική στήριξη  ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι μπλεγμένα στη διαχείριση, με την πεποίθηση ότι δεν αλλάζουν οι δήμοι του αντιδραστικού «Καλλικράτη». Το ΝΑΡ υπογραμμίζει την ανάγκη εμβάθυνσης του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και ανάδειξης της επικαιρότητας μιας νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής στενά δεμένης με τους μεγάλους αγώνες του σήμερα.

0 Τοποθετησεις: