Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Μαύρο» σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και στο δεύτερο γύρο

                         O δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες!

«Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καλούμε να μαυριστούν ξανά οι πολιτικοί εκφραστές του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ -ΔΝΤ και του «Καλλικράτη», δηλαδή οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και τα δεξιά ή αριστερά δεκανίκια τους», τονίζει ξεκάθαρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες! Η πολιτική τους θα ανατραπεί στους δρόμους», τονίζει το Μέτωπο.




Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «σε εκείνους τους Δήμους όπου στο δεύτερο γύρο των εκλογών υπάρχουν συνδυασμοί από το χώρο της Αριστεράς (ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει κριτικά εκείνους τους συνδυασμούς, που με το πρόγραμμα και τη δράση τους, και παρά τις αντιφάσεις, έχουν δείξει ότι τοποθετούνται ενάντια στην πολιτική του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και αντιπαλεύουν τα μικρά ή μεγάλα τοπικά συμφέροντα του κεφαλαίου». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκαθαρίζει ότι «η κριτική στήριξη δεν αναιρεί την πεποίθησή μας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης στους Δήμους». Η στάση αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί και μήνυμα συμβολής στην αναγκαία κοινή δράση της Αριστεράς στο μαζικό-λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Με αυτό το πνεύμα, η τοπική επιτροπή νοτίων προαστίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοίνωσε την κριτική της υποστήριξη στο Χρήστο Κορτζίδη, που δίνει σήμερα τη μάχη για τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, εκτιμώντας (παρά τις προγραμματικές διαφωνίες) την πολύχρονη αγωνιστική του στάση και καλώντας για μια Αριστερά των αγώνων και όχι των δημαρχείων.
Σε λευκό - άκυρο καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου (δήμος Αθηναίων)  Δάφνης στο δεύτερο γύρο των αντίστοιχων δήμων και στην περιφέρεια Αττικής, εκτιμώντας ότι «κανένας από τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στο 2ο γύρο δεν μπορεί να στηριχτεί γιατί κανένας δεν κινείται με το πρόγραμμα και τη δράση του σε αντίθεση με τις πολιτικές του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και σύγκρουσης με τα μικρά ή μεγάλα τοπικά συμφέροντα του κεφαλαίου».
Στην Πετρούπολη, όπου στο δεύτερο γύρο αναμετρόνται ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Βλάχος (με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θ. Κοτσαμπάς, η αντικαπιταλιστική κίνηση Ανυπόταχτη Πετρούπολη καλεί σε καταψήφιση του κυβερνητικού ψηφοδελτίου.

0 Τοποθετησεις: