Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη: Μας στοιχίζει 6,5 εκατ. ευρώ το μήνα


Λεφτά ...υπάρχουν. Δεν μας έλεγε ψέματα προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου! Μην πάει βέβαια ο νους ότι θα δοθούν σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις και μισθούς. Σε πολεμικές δαπάνες θα πάνε, κι αυτό μάλιστα σε μια εποχή όπου οι εργαζόμενοι στενάζουν υπό την ασφυκτική λιτότητα που επιβάλλει κυβέρνηση και τρόικα.

Περίπου 6-6,5 εκατ. ευρώ το μήνα, θα κοστίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στον πόλεμο της Λιβύης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ευ. Βενιζέλου. Ποσό που πιθανότατα δεν αντιστοιχεί στην ελληνική εμπλοκή σε όλη της την έκταση.
Ανερυθρίαστα ανακοίνωσε το υπέρογκο ποσό ο υπουργός, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένη στην εξόντωση με κάθε μέσο (οικονομικό, πολεμικό) των λαών (Ελληνικού και του Λιβυκού).

                                          Κουίζ: Σε ποιο νησί "τραβήχτηκε" η φωτογραφία; 


Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση του Γιωργάκη έχει μετατρέψει τη χώρα σε βάση εφόρμησης των βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των AWACS, ενώ παραχώρησε κάθε διευκόλυνση στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενεργή είναι η συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον πόλεμο καθώς διαθέτει στη συμμαχία τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας, του Ακτίου, της Ανδραβίδας, τη φρεγάτα που βρίσκεται ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη, ένα ιπτάμενο ραντάρ και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

Έπεται και συνέχεια, σύμφωνα με δήλωση του Ευ. Βενιζέλου «ότι εκκρεμούν αιτήματα των ΗΠΑ για παροχή διευκολύνσεων και σε ορισμένα αεροδρόμια της πολεμικής αεροπορίας πέραν της Σούδα»!
Πλήρης ταύτιση με τη φιλοπολεμική τακτική της κυβέρνησης παρουσιάζει και η ΝΔ, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου «η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στην περιοχή», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η κυβέρνηση «όφειλε να έχει κινηθεί πιο γρήγορα».
Την αντίθεση τους στον πόλεμο στη Λιβύη και στην ελληνική συμμετοχή εκδήλωσαν σειρά οργανώσεων, σωματείων, αντιπολεμικών κινήσεων, εργαζομένων. Το Σάββατο διοργανώθηκε επιτυχημένη συγκέντρωση στις 12 π.μ. στην πύλη του Ακτίου. Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και του Ακτίου προετοιμάζεται από πολιτικές οργανώσεις και αντιπολεμικές κινήσεις και την Κυριακή 10/4.