Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Οι τραπεζίτες μειώνουν μισθούς, όχι τα μπόνους τους!


Αυτό πια κι αν είναι το άκρον άωτον της κοινωνικής πρόκλησης: Οι τράπεζες της χώρας μας, οι οποίες έχουν ενισχυθεί από τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου με πάνω από... 100 δισεκατομμύρια ευρώ, απαιτούν μείωση κατά 10% των μισθών όλων των τραπεζοϋπαλλήλων για να υπογράψουν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας! Βλέποντας την ανελέητη λεηλασία των αποδοχών όλων των εργαζομένων που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν θα έχαναν φυσικά την ευκαιρία και οι τραπεζίτες να συμμετάσχουν σε αυτό το «φαγοπότι εις υγείαν των κορόιδων».
Να κόψετε από το κονδύλι των 450 εκατομμυρίων ευρώ που διατίθενται ως μπόνους, πέραν των συμβάσεων, στα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών, αντιπρότεινε η ΟΤΟΕ. Φυσικά, ούτε που να ακούσουν τέτοιο πράγμα, πόσω μάλλον να το συζητήσουν σοβαρά, δεν ήθελαν οι τραπεζίτες. Απέρριψαν την πρόταση αυτή ασυζητητί, αφού αυτά τα 450 εκατομμύρια ευρώ θα καταλήξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στις τσέπες των ίδιων των τραπεζιτών! «Κάτω τα χέρια από τα μπόνους μας» ήταν η ανυποχώρητη θέση των τραπεζιτών.





«Οι μειώσεις βασικών αποδοχών επιβάλλονται άλλωστε από το Μνημόνιο» ήταν το επιχείρημα που πρόβαλλαν διαρκώς οι τραπεζίτες προς τους εκπροσώπους των τραπεζοϋπαλλήλων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Δεν δίσταζαν μάλιστα, όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η Ελευθεροτυπία να επιχειρούν ωμό εκβιασμό των εργαζομένων, τονίζοντάς τους ότι αν δεν συμφωνήσουν αυτοί με τις περικοπές των μισθών, τότε θα νομοθετήσει η κυβέρνηση, επιβάλλοντας διά νόμου τις περικοπές των μισθών στις τράπεζες!!! Προς Θεού, ας μην παρεξηγήσει κανείς τα λόγια τους και νομίσει ότι οι τραπεζίτες θεωρούν τυφλό όργανό τους αυτούς τους αμίμητους ...«αντιεξουσιαστές(!)» υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως τους καλούσε να αισθάνονται και να κυβερνούν ο πρωθυπουργός εκείνη την αλήστου μνήμης «προμνημονιακή» εποχή, όταν ο ελληνικός λαός δεν είχε ακόμη αντιληφθεί με τι απίστευτους πολιτικούς απατεώνες έχει μπλέξει!