Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Συνέδριο νΚΑ

Αυτή την εβδομάδα η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση μπαίνει στην τελική ευθεία εν όψει της διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27-28 Φλεβάρη στην ΑΣΟΕΕ. Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία πολιτική διαδικασία της νΚΑ, με την οποία ολοκληρώνεται ένας πλούσιος κύκλος διαλόγου τόσο με διαδικασίες της οργάνωσης όσο και εξωστρεφείς κινήσεις που απευθύνθηκαν σε όλο το αγωνιστικό δυναμικό της νεολαίας.






Το χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής του τροφοδοτεί αναπόφευκτα και την ίδια τη συζήτηση είναι: η δομική κρίση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, η πολιτική ξεπεράσματός της από το κεφάλαιο με τη σκληρή επίθεση στην εργατική τάξη, αλλά και τα σκιρτήματα αγωνιστικής απάντησης για την ανατροπή της, δίνουν ξεχωριστή σημασία στις αποφάσεις του Συνεδρίου. Η νΚΑ, με την εμπειρία της ουσιαστικής συμβολής της στα πρόσφατα κινήματα νεολαίας και εργαζομένων (Δεκέμβρης, φοιτητικό κίνημα, εργατικές κινητοποιήσεις, αντιπολεμικό κίνημα), καλείται να συμβάλει στη συγκρότηση του μετώπου των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, μέσω του οποίου θα εκφραστεί το κοινωνικό ρεύμα που θα αποτελέσει το πολιτικό νεύρο των νέων αγώνων ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Επιπλέον, στόχος είναι η γενικότερη συμβολή της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στη θεωρητική επεξεργασία και προώθηση της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, στο δρόμο για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ (αρχές 2011), ταυτόχρονα μάλιστα με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη γέννηση του ρεύματός μας. Η διαδικασία αυτή δεν εξυπηρετεί μόνο την ανάπτυξη και επικαιροποίηση της πολιτικής πρότασης της οργάνωσης, αλλά απευθύνεται σε όλα τα κομμάτια αντικαπιταλιστικής αναζήτησης της νεολαίας και ιδιαίτερα της νέας εργατικής βάρδιας, ευελπιστώντας να εμπνεύσει τη χάραξη νέων κινημάτων και αγώνων στην κατεύθυνση των αποφάσεων του Συνεδρίου.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 26/2 με χαιρετισμούς αντικαπιταλιστικών οργανώσεων και την παρουσίαση των θέσεων προς ψήφιση, και θα λήξει την Κυριακή 28/2 με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ. Όλα τα υλικά του προσυνεδριακού διαλόγου μπορούν να βρεθούν και στο www.nka.gr