Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Σκύλλα ΕΕ, Χάρυβδη ΔΝΤ

Ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό είναι ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν.  Ως γκαουλάιτερ των δυνάμεων κατοχής της ΕΕ, ήρθε για να υπαγορεύσει στην κυβέρνηση Παπανδρέου μέτρα εξοντωτικής λιτότητας εναντίον του ελληνικού λαού.


"Επίτροπε μου, ιδού η οικονομία σας"




 Όχι φυσικά ότι διαφωνεί με τα μέτρα αυτά ο πρωθυπουργός. Κάθε άλλο. Αυτό που ο λαός αντιλαμβάνεται ως πίεση επί της χώρας μας, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι βοήθεια από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο εναντίον του ελληνικού λαού. Η ΕΕ δείχνει τώρα χωρίς μάσκα το αποκρουστικό πρόσωπό της ως Σκύλλα του κεφαλαίου.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου προτιμάει να υπαγάγει τη χώρα στη... Χάρυβδη – στο υπό αμερικανικό έλεγχο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η ΕΕ είναι όργανο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Απεχθέστατη, φυσικά. Είναι όμως πρωτίστως πολιτικό και εν συνεχεία οικονομικό όργανο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν θα καίγεται η Αθήνα, αν τολμήσει ο Παπανδρέου π.χ. να κόψει το δώρο του Πάσχα κατ’ εντολήν της ΕΕ, μπορεί να πάει έπειτα στους ηγέτες της ΕΕ και να τους πει «ορίστε πού οδηγεί η πολιτική σας» και να ανακαλέσει το μέτρο. Θέλοντας και μη θα συμφωνήσουν, φοβούμενοι και οι ίδιοι κοινωνικές εκρήξεις.
Το ΔΝΤ αδιαφορεί για τις κοινωνικές αντιδράσεις. Άλλωστε, σχεδόν σε όποια χώρα πέσει στα νύχια του σημειώνονται εκρήξεις εργατικής οργής. Το ΔΝΤ απλώς δεν δίνει τη δόση του δανείου στην υπόδουλη χώρα, αν η κυβέρνηση αδυνατεί να περάσει τα μέτρα λιτότητας. Το πολύ πολύ καταρρέει η κατοχική κυβέρνηση και αντικαθίσταται με άλλη, αν δικαίως την κατασπαράξει ο οργισμένος λαός.