Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Υποχώρηση Ε. Βενιζέλου στην περικοπή των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Ιδιαίτερα χαρούμενοι είμαστε όλοι μας μετά την άτακτη υποχώρηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσον αφορά στο θέμα της κατάργησης των αεροπορικών εισιτηρίων των φαντάρων που υπηρετούν σε απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου (500 χλμ. από τον τόπο καταγωγής τους) και την ΕΛΔΥΚ, με στόχο την εξοικονόμηση 5 εκατ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση απάντησε ότι δεν έχει τεθεί τέτοια θέμα, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της Αριστεράς που ανταποκρίθηκαν στην προτροπή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Εμείς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη, τους φαντάρους και τις οικογένειες τους ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είχε αποφασίσει να περικόψει τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, αλλά ουσιαστικά μετρούσε τις κοινωνικές αντιδράσεις προκειμένου να περικόψει ακόμη και αυτό τον ταπεινό μισθό των φαντάρων, τα 8,5 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μονάδες το Έβρου, διοικητές σε αναφορές τους την Τρίτη (23/2) ανακοίνωσαν ότι οι καταστάσεις επιβίβασης έχουν καταργηθεί!
Το ΠΑΣΟΚ, βοηθούμενο από ΝΔ -ΛΑΟΣ - ΕΕ - ΜΜΕ χτίζει ένα πρόσωπο σκληρής, ανυποχώρητης διακυβέρνησης, όπου με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση θα καταργηθούν όλα τα εργατικά δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις, αρνείται να παραδεχτεί ότι υποχώρησε. Η διατήρηση των δωρεάν εισιτηρίων των φαντάρων είναι μια πρώτη μικρή ρωγμή, ένα λιθαράκι για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης. Είναι αποτέλεσμα της δυσφορίας που εισέπραττε το ΥΠΕΘΑ από την Κυριακή, όταν με συνεχείς παρεμβάσεις, σπάζοντας το εμπάργκο των «φιλικών» ΜΜΕ προς το Βενιζέλο, ενημερώναμε φαντάρους και γονείς, καλώντας τους να διαμαρτυρηθούν! Είναι μια απόδειξη της πραγματικής δύναμης που έχει το εργατικό, αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος καλεί τους συναδέλφους να κλιμακώσουν τη δράση τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, για την κατοχύρωση του ελεύθερου συνδικαλισμού των φαντάρων. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων απευθύνει κάλεσμα κοινού αγώνα και ζητά τη στήριξη της εκστρατείας της για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτών. Συνεχίζουμε λοιπόν…
Τηλ. Επικ. 6932955437
diktiospoartakos.blogspot.com