Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΠΡΙΝ 07/03/2010





Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν! Ο Παπανδρέου «διάβηκε τον Ρου-βίκωνα», όπως είπε χειροκροτώντας ο αρχιερέας του νεο­φιλελευθερισμού και της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Μη­τσοτάκης. Το ΠΛΣΟΚ ψήφισε, μαζί με τον πιστότερο σύμμαχο του, το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛAOΣ, το πιο άγριο, αντεργατικό και ταξικό πακέτο μέτρων, που μόνο με το «γύψο» της Χούντας μπορεί να συγκριθεί και το οποίο, εάν ε­φαρμοστεί, θα γυρίσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων στην ε­ποχή των παγετώνων. Καμία αυτα­πάτη: Τα μέτρα για το Δημόσιο θα ακολουθήσουν μέτρα και για τον ι­διωτικό τομέα. Τώρα, η τους βου­λιάζουμε η μας βουλιάζουν!

Με την ανακοίνωση των μέτρων ξέσπασε θύελλα εργατικών και λαϊκών αντιδράσεων, που μετέδω­σε πανευρωπαϊκά το μηνυμα της αντίστασης. Είναι η αρχη μόνο, μιας μακρόχρονης αναμέτρησης που προετοιμάζει έναν εργατικό Δεκέμ­βρη για μια νικηφόρα άνοιξη του λαϊκού κινήματος.
Οι δυνατότητες για νίκη είναι μεγάλες. Το ΠAΣΟΚ και ο πρωθυ­πουργός του χρεοκοπούν ιστορικά. Μέσα σε μια μέρα μετατράπη­καν σε απατεώνες ολκης, που υπέκλεψαν την ψηφο του ελληνικού λαού με ψεύτικες υποσχέσεις. Aπώλεσαν τη νομιμοποίηση της λαϊ­κης συνείδησης. Οι περίφημες «αγορές», που για χάρη τους υποτί­θεται εξαγγέλθηκαν τα μέτρα, αντέδρασαν με... αύξηση των επιτο­κίων δανεισμού! Η Μέρκελ περίμενε με άδεια χέρια τον Παπαν­δρέου, ο οποίος αύριο πάει να διαπραγματευτεί με τον Ομπάμα και το ΔΝΤ, έχοντας την... εθνικά υπερηφανη γραμμη «γκολ εσείς; σέ­ντρα εμείς»! Ταυτόχρονα, το σύστημα καίει την ακροδεξιά εφε­δρεία του, ενώ η ΝΔ βυθίζεται σε μεγαλύτερη κρίση. Η συνδικαλι­στικη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΛΔΕΔΥ απομονώνεται.
Είναι η ώρα της Λριστεράς και ενός νέου, ανεξάρτητου, ταξικού εργατικού κινηματος. Είναι η ώρα
της πολιτικης κλιμάκωσης του αγώνα με ένα άμεσο, αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα αντίστασης και
ανατροπης της επίθεσης. Είναι η  ώρα της μετωπικης κοινης δράσης όλης της Αριστεράς στο μαζικό κί-
νημα με το σύνθημα, «πάρτε πίσω τα μέτρα η φύγετε»! Είναι η ώρα του κομμουνιστικού επανεξοπλισμού της Αριστεράς και του εργατικού κινηματος. Γιατί, βρισκόμαστε στην καρδιά μιας εποχης διαρκών κρίσεων του καπιταλισμού, που κουβαλά στις αποσκευές της μεσαιωνικη βαρβαρότητα, αλλά και επαναστατικά γεγονότα που μπορούν
να νικησουν. 
                                    Αφιέρωμα στα νέα μέτρα και στην απάντηση του μαζικού κινήματος στις σελ. 2,3,5, 6-7,10-11,12-13,15