Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή τώρα!



Το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός των τραπεζών και του κεφαλαίου πρέπει να το σηκώσει ο λαός! Μας απειλεί ότι εάν καταψηφιστούν στις εκλογές οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, τότε μπορεί να παραιτηθεί και να πάει σε πρόωρες εκλογές. 




 Εκβιάζει τους εργαζόμενους με την απειλή της πτώχευσης και της ακυβερνησίας, την ώρα που οι εργατικές οικογένειες πτωχεύουν στην πράξη και η κυβερνητική σταθερότητα γίνεται συνώνυμη της μόνιμης βαρβαρότητας. Στις συνθήκες αυτές η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι «ναι, μαυρίζουμε μαζικά τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλου υποστηρικτή του μνημονίου, του “Καλλικράτη” και της αντεργατικής επίθεσης συνολικά». Δεν φοβόμαστε, επιδιώκουμε την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και συνολικά της «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.



  Γι’ αυτό απαιτείται, όχι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί αύριο να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ (π.χ. Γ. Δημαράς) ή να ανακυκλώσει τη συντηρητική πολιτική που θέλει τα μέτρα του μνημονίου, αλλά με τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Ούτε στην Αριστερά της ήττας, που είτε ΠΑΣΟΚοποιείται, είτε κλείνεται στο «κόμμα - φρούριο», χωρίς πρόγραμμα ανατροπής της επίθεσης. Απαιτείται όχι μόνο μια ψήφος ενάντια στο μνημόνιο και την κυβέρνηση, αλλά και ψήφος υπέρ ενός άλλου δρόμου, με ένα πολιτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, για να ικανοποιηθούν τα εργατικά δικαιώματα. Η άρνηση και διαγραφή του ιμπεριαλιστικού χρέους, η έξοδος από την ΟΝΕ - ΕΕ, το πέρασμα στο Δημόσιο ολων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ είναι αναγκαίοι όροι για να χτυπηθούν τα κέρδη προς όφελος των μισθών. Η ψήφος στην αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν είναι μίας χρήσης, δεν είναι απλά ένα «όχι», αλλά είναι πολλαπλά χρήσιμη και για το μέλλον, πρώτα και κύρια για τους νέους αγώνες, για ένα κίνημα ανατροπής και για μια άλλη Αριστερά που απαιτεί η εποχή μας. 


Η ενίσχυση των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανελλαδικά, η υπερψήφιση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, θα αποτελέσουν μήνυμα ελπίδας, νέων ανατρεπτικών αγώνων και ώθηση για μια άλλη Aριστερά.


0 Τοποθετησεις: