Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Kινδυνεύει η υγεία μας


Φαντάροι στο Στρατόπεδο Βαρύτη καταγγέλλουν ότι ο διοικητής τους βρίζει και κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι εξαιτίας της αυθαιρεσίας. Ο θεσμός της κατ’ εξαίρεση μετάθεσης αποτελεί βραχνά για τους φαντάρους με πραγματικά προβλήματα υγείας. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον χρησιμοποιούν ως μηχανισμό πελατειακών σχέσεων για να απαλλάσσουν της θητείας τα βύσματα των νεολαιών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τους γόνους των πλουσίων. Καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν την εκτέλεση παράνομων υπηρεσιών.



Παραπονούμενοι σε ΓΕΣ - ΥΠΕΘΑ να απαιτήσουν την αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών, τη βελτίωση των συνθηκών και την τιμωρία των αυθαιρετούντων. Παρακάτω δημοσιεύεται σχετική καταγγελία 16 στρατευμένων: «Κύριοι, μην έχοντας άλλο όπλο για να αμυνθούμε πέραν του λόγου μας σας στέλνουμε το παρόν κείμενο. Είμαστε στρατιώτες που υπηρετούν στην Αθήνα. Η μονάδα μας επανδρώνεται μόνο από Ι4 στρατιώτες και αυτό γιατί τα προβλήματα υγείας του καθενός από εμάς (16 στο σύνολο) είναι τόσο σοβαρά που ο στρατός αποφάσισε να μας μεταθέσει στην εν λόγω μονάδα για την ασφάλεια μας (υπάρχουν στρατιώτες με επιληψία, βαρύ άσθμα, σπασμένη μέση, κοκ).
Ο στρατοπεδάρχης του στρατοπέδου Βαρύτη, που βρίσκεται στο Γουδί στο Mπάτμιντον, κος αντισυνταγματάρχης Μπαρμπόπουλος σε μια άνευ προηγούμενου ένδειξη υπεροχής εξουσίας και φασισμού, θεωρώντας πως είμαστε ντροπή για το στρατό μας υποχρεώνει να κάνουμε σκοπιές τις οποίες δημιουργεί από το πουθενά χτίζοντας ένα φυλάκιο εδώ κι εκεί.
Όταν του εφιστούσαμε την προσοχή στο γεγονός πως είμαστε άνθρωποι με προβλήματα υγείας μας απάντησε «οποίος δεν μπορεί, να πάρει αναβολή». Υπάρχει φαντάρος, που από τις πολλές σκοπιές (μας πάει 6-1) επισκέπτεται ιδιώτη γιατρό κάθε εβδομάδα για να του αφαιρέσει
το υγρό που δημιουργείται στο γόνατο του από την ορθοστασία. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Καθημερινά υποβαθμίζουν την αξία της ζωής μας και της προσωπικότητας μας. Βοηθήστε μας. Πού πρέπει να απευθυνθούμε; Ποιος μπορεί να μας ακούσει και να κάνει κάτι; Ευχαριστούμε θερμά».

0 Τοποθετησεις: