Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Κερατέα: Ανυποχώρητοι οι κάτοικοι


Παρέμβαση Άγγελου Χάγιου



Η Κερατέα συνεχίζει να αντιστέκεται, συνεχίζει να βρίσκεται στο πόδι… Κοντεύουν να κλείσουν δύο μήνες από τότε που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο… υπουργός Προστασίας των Εργολάβων, έδωσαν την άδεια για την κατάληψη του Οβριόκαστρου από τις μπουλντόζες μεγαλο-εργολάβου, για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, οι εργασίες έχουν ανασταλεί μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου αλλά ο αστυνομικός στρατός κατοχής βρίσκεται ακόμη εκεί, κλείνοντας ετσιθελικά τη λεωφόρο Λαυρίου, επιτιθέμενος συχνά πυκνά στους κατοίκους, που είναι ανυποχώρητοι.



Με ό,τι μέσα διαθέτουν οι κάτοικοι εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρο, αλλά και στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή τους. Η ένταση με την αστυνομία παραμένει αμείωτη. Την Παρασκευή τα ξημερώματα, άλλος ένας γύρος συγκρούσεων έλαβε χώρα στο μπλόκο που έχουν στήσει οι κάτοικοι απέναντι από τα ΜΑΤ και τις κλούβες τους. Ευρεία χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ για να απωθήσουν τους κατοίκους, που απάντησαν με πέτρες και μολότοφ. Αν και οι κάτοικοι οπισθοχώρησαν μετά τη χρήση χημικών, ανασυντάχθηκαν γοργά και αντεπιτέθηκαν, ύστερα από μισή περίπου ώρα. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν τραυματισμοί κατοίκων.

Παράλληλα για το ζήτημα των απορριμμάτων έκανε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24/1/2011, ο Άγγελος Χάγιος περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι απαιτείται «να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πρόβλημα των απορριμμάτων, να κληθούν σε αυτήν όλοι οι αρμόδιοι και πριν απ’ όλα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι κάτοικοι της Κερατέας. Να απαιτήσουν, εδώ και τώρα, με πολιτική τους απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης τη διακοπή όλων των διαδικασιών που αφορούν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική».

Κατήγγειλε δε την «πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί την ιδιωτικοποίηση, απαξιώνει τις δημόσιες υπηρεσίες, μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε εργολαβικά και επιχειρηματικά συγκροτήματα με αναμενόμενο αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό του κόστους και επομένως της δημοτικής φορολογίας, νέες απολύσεις εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές καταστροφές».

0 Τοποθετησεις: