Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Από συνήγορος, κατήγορος!

 Καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλούν οι προκλητικές δηλώσεις του επί επτά χρόνια Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Καμίνη. Ο προβαλλόμενος σαν ανοιχτός και διαφορετικός υποψήφιος δεν άντεξε όπως φαίνεται και από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έσπευσε να αλιεύσει ψήφους στα θολά νερά του ρατσισμού και του αυταρχισμού.





Έτσι λοιπόν σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν δίστασε να τοποθετηθεί κατά της υπερβολής(!!!) των διαδηλώσεων στους δρόμους τηςŸ πολύπαθης Αθήνας. Όπως τόνισε χρειάζεται να υπάρχει μέτρο στη χρήση του δικαιώματος στη διαδήλωση. Στο ίδιο μήκος κύματος όμως ήταν και οι δηλώσεις του για το θέμα της παρουσίας μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας που την χαρακτήρισε Ÿυπερβολική, εκμεταλλευόμενος την χρόνια απραξία και την απαράδεκτη πρακτική που έχουν ακολουθήσει όλες μέχρι τώρα οι αρχές.
Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, ο εντεταλμένος δηλαδή από την πολιτεία να προστατεύει τους πολίτες από την αυθαιρεσία των αρχών δεν δίστασε να γίνει κατήγορος των διαδηλώσεων, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρακτική που έχει εγκαινιάσει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου όπου αφού έχει καταπιεί το μνημόνιο, συνεχίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

ΟŸ προπονητής του Κικίλια

Μεγάλη ανησυχία και σκεπτικισμό έχουν προκαλέσει στη Ρηγίλλης μυστικά και φανερά γκάλοπ της τελευταίας εβδομάδας. Ο λόγος είναι ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα, πρώην μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας που έσπευσε ο πρόεδρος της ΝΔ να ορίσει υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τα έχει βρει σκούρα από τοŸ μαν του μαν που του κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά κυρίως από το σκριν που υφίσταται από τους ψηφοφόρους. Μέχρι στιγμής, τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις κάνουν να φαντάζουν τα ποσοστά επιτυχίας που είχε σταŸ τρίποντα, δυσθεώρατα, ενώ δεν θεωρείται απίθανο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να μην καταφέρει καν να περάσει στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Αττική.
Όπως είναι φανερό, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τη ΝΔ, ειδικά στη σημερινή περίοδο που φιλοδοξεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση στο πλαίσιο του συστήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, άφησε κατά μέρος τις δηλώσεις περί νέου και άφθαρτου προσώπου και έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της παλιάς καραβάνας του χώρου με πιο «λαϊκό» προφίλ Γιάννη Μανόλη από τη θέση τουŸ προπονητή αντιπεριφερειάρχη, μήπως και μπορέσει να συγκινήσει τη χειμαζόμενη βάση του κόμματος.



ΠΡΙΝ 03/10

0 Τοποθετησεις: