Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αριστερές ριζοσπαστικές κινήσεις στις γειτονιές







ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ, η Κίνηση Πολιτών θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με επικεφαλής –όπως αποφασίσθηκε από τη συνέλευση των μελών του σχήματος– τον εκπαιδευτικό Κώστα Καρακώστα. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της Κίνησης στο ιστολόγιο: dimos-nafpaktias.blogspot.com

ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ, συγκροτήθηκε μέσα από μία μαζική, δημοκρατική και ανοικτή στους κατοίκους του δήμου διαδικασία διαλόγου, για τα τοπικά αλλά και γενικότερα θέματα, η Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία, η οποία θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, με επικεφαλής τον γιατρό Παύλο Πολάκη.

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών, έπειτα από ευρύτατη σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 28/09 με κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής, αποφάσισε τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου που θα παρέμβει στις εκλογές.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, στη διακήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μία Πόλη Ανάποδα σημειώνει ότι «…στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να καταδικαστεί η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική» και καλεί «να εκφραστεί η οργή που νιώθουμε όλοι μας σε αριστερή ανατρεπτική κατεύθυνση, αγωνιστικά και ενωτικά στις κοινωνικές μάχες που έρχονται».

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, συνέλευση πραγματοποίησε χτες Σάββατο η Tοπική Eπιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να εξετάσει τη δυνατότητα συγκρότησης αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην πόλη.

ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ και στο Καματερό πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις την Παρασκευή για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την κάθοδο των τοπικών κινήσεων στις εκλογές. Tο όνομα της κίνησης είναι «Aνυπόταχτη Πετρούπολη».

ΣΤO AIΓAΛEΩ κίνηση πόλης με τίτλο Ρήγμα στα Δυτικά – Αριστερή ριζοσπαστική Κίνηση, συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη.




Τραμπουκισμοί του δήμου κατά αφισοκολλητών

Η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι έχει φανατικούς οπαδούς και στα δυτικά της Αθήνας.
Μηχανισμοί που δεν ενοχλούνται από την αφισοκόλληση όταν έχει να κάνει με τα λαμπερά ονόματα που εμφανίζονται στις βραδινές πίστες. Όχι όμως όταν πρόκειται για πολιτικές αφίσες που καταγγέλλουν την παράνομη χωματερή του Δήμου Περιστερίου μέσα στο άλσος ή την απόλυση 94 εργαζομένων.
Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 16/9 πολυπληθής ομάδα αφισοκολλητών που αποτελούνταν από μέλη της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και της Επιτροπής Κατοίκων Eνάντια στην Παράνομη Xωματερή στο Άλσος, αλλά και του Σωματείου Eργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης ήρθαν αντιμέτωποι με τη γνωστή πλέον ομάδα «κρούσης» του δήμου, που τους επιτέθηκε φραστικά, ενώ έσκισε και αφίσες.
Η πρόκληση αντιμετωπίστηκε από τη μαζική παρουσία των αφισοκολλητών καθώς και από διερχόμενους πολίτες.
Σε καταγγελία «(…)των τραμπουκισμών και της φασιστικού τύπου απαγόρευσης της πολιτικής αφίσας από τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, διά στόματος της αντιδημάρχου του δήμου» προχώρησε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ενώ καταλήγει πως «δεν πρόκειται να πτοήσουν κανέναν οι γελοίες απαγορεύσεις της Διοίκησης. 
Η αστυνομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν! Ρύπος είναι τα σκουπίδια και η χαβούζα στο Άλσος, δίπλα από τις αυλές των σπιτιών μας και τα σχολεία των παιδιών μας. 
Ρυπογόνες είναι οι απολύσεις εργατών και η αλαζονεία της όποιας εξουσίας, και όχι η πολιτική αφίσα».


0 Τοποθετησεις: