Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Νέος νόμος πλαίσιο: Πανεπιστήμια Α.Ε. απόφοιτοι «ζελέ»

  
Το φοιτητικό κίνημα θα αντεπιτεθεί, επικεντρώνοντας στο κοινωνικό ζήτημα, με πρώτο σταθμό το Πολυτεχνείο



Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όπου χαρακτήρισε την παιδεία ως «μητέρα των μαχών» έδιναν το στίγμα για τη φετινή χρονιά στα πανεπιστήμια, ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι ιδιαίτερα θερμή. 

ΝΙΚΟΣ ΔΗΛΑΡΗΣ

Ή ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Αντικαπιταλιστική Αριστερά:
Τους κάνει να ανησυχούν

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας κερδοφορίας, που κατέγραψαν τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, μόλις ένα χρόνο μετά την έκρηξη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και πριν καν υπάρξει έξοδος από αυτήν -με κάποια απτή για τους ανθρώπους έννοια-, δίνει το στίγμα της κοινωνίας στην οποία ζούμε. 



ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ*


ΣΥΝ: Ο (Ανδρέας) Παπανδρέου τώρα δικαιώνεται;

Αμηχανία έως απόγνωση από την καμπάνια του Αλ. Μητρόπουλου στον κόσμο του ΣΥΝ

Τουλάχιστον με αμηχανία, εάν όχι με απόγνωση, χιλιάδες μέλη και φίλοι του Συνασπισμού, της νεολαίας ΣΥΝ και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφώνησαν με τον δονκιχωτικό δρόμο του Αλέκου Αλαβάνου, παρακολουθούν την προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» και του επικεφαλής του, Αλέξη Μητρόπουλου. Την εβδομάδα που έρχεται, ακόμη και μπροστά στην κάλπη, όχι λίγοι από αυτούς θα βασανιστούν με το δίλημμα: «Να τον ψηφίσω ή να μην τον ψηφίσω»;



ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Ο μονόδρομος της ανατροπής


Μας λένε ότι το μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο. Και πράγματι έχουν δίκιο. Αποτελεί μονόδρομο για το ελληνικό κεφάλαιο, για όλες τις μερίδες της αστικής τάξης, προκειμένου να διατηρηθούν περιθώρια κερδοφορίας μέσα στην κρίση, προκειμένου να ξεθεμελιωθούν όσα δικαιώματα και κατακτήσεις διατήρησαν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Το μνημόνιο αποτελεί το όπλο για να αποκορυφωθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ*


Βασανιστήρια as usual


Κανονικά θα έπρεπε να δημιουργήσουν σοκ στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks για τα βασανιστήρια και τα άλλα εγκλήματα, που έχουν πραγματοποιήσει τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Παρόλα αυτά όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα των ΗΠΑ σαν κάτι το συνηθισμένο...





Δολοφονική διαπλοκή συνδικάτων - κράτους



“Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δολοφονεί”. Αυτό είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στα στόματα των αγωνιζόμενων εργαζομένων της Αργεντινής μετά την δολοφονία στις 20 Οκτώβρη του 23χρονου Μαριάνο Φερέιρα, μέλος του Partido Obrero (Εργατικό Κόμμα), από ομάδα παρακρατικών μπράβων και με την πλήρη συνεργασία της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας των συμβασιούχων εργαζομένων στους σιδηροδρόμους. Μαζί του, τραυματισμένη σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι και σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική βρίσκεται η Έλσα Ροντρίγκεζ, ενώ στα πόδια έχουν τραυματιστεί ο Νέλσον Αγκίρε και ο Αριέλ Πίντος.



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Τo πρόωρο τέλος της εποχής Ομπάμα



«Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα τυφώνα
κατηγορίας 4 στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης για την ανανέωση του Κογκρέσου», δηλώνει στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ο Δημοκρατικός εκλογολόγος, Μπιλ Μακ Ίντρουφ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΥΛΟΣ

«ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ» ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ

Πως απαντούν οι συνδυασμοί Αττικής στα κρίσιμα ερωτήματα
Η πάλη για την ανατροπή του μνημονίου και της «χούντας» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, ο αγώνας για την ικανοποίηση κρίσιμων εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων συνδέονται αντικειμενικά με τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στα ζητήματα του δημόσιου χρέους, του ευρώ και της ΕΕ. Το Πριν καταγράφει τις θέσεις των 10 συνδυασμών για την Περιφέρεια Αττικής στα κρίσιμα αυτά θέματα.

Δ. Δεσύλλας: Ανατροπή, όχι διόρθωση του μνημονίου



«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η καταδίκη της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της, να είναι από τα αριστερά και κυρίως βαριά, για κακούργημα και όχι για πταίσμα ή για πλημμέλημα! Εμείς παλεύουμε για ανατροπή του μνημονίου με συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης - αριστερής απάντησης και εργατικής διεξόδου από την κρίση», τόνισε ο Δημήτρης Δεσύλλας, επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα».




Συνέντευξη στον Γιώργο Λαουτάρη

Θ. Διαβολάκης: εργατικός έλεγχος στο λιμάνι


Ο Θανάσης Διαβολάκης, εκπαιδευτικός, στην ιδιωτική εκπαίδευση, αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής Aριστεράς, είναι επικεφαλής της κίνησης για τον δήμο του Πειραιά «Ανταρσία στο Λιμάνι». Ζητήσαμε τη θέση της κίνησης για δύο σημαντικά ζητήματα για την πόλη του Πειραιά.



Επιμέλεια: Γιώργος Λαουτάρης

Περιστέρι: Μπροστά στον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα


Ενάντια στη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων και την εμπορευματοποίηση των πάντων




Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, ο υποβαθμισμένος, τέταρτος δήμος της χώρας, το Περιστέρι, με τις μεγάλες παραδόσεις στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, εκτός απ’ τα συσσωρευμένα τοπικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, έχει ν’ αντιμετωπίσει και την τεράστια καταστροφική λαίλαπα του Μνημονίου και του «Καλλικράτη».


ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΙΝΤΣΑΡΟΣ

Στρατευμένοι: Kινδυνεύει η υγεία μας


Φαντάροι στο Στρατόπεδο Βαρύτη καταγγέλλουν ότι ο διοικητής τους βρίζει και κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι εξαιτίας της αυθαιρεσίας. Ο θεσμός της κατ’ εξαίρεση μετάθεσης αποτελεί βραχνά για τους φαντάρους με πραγματικά προβλήματα υγείας. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον χρησιμοποιούν ως μηχανισμό πελατειακών σχέσεων για να απαλλάσσουν της θητείας τα βύσματα των νεολαιών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τους γόνους των πλουσίων. Καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν την εκτέλεση παράνομων υπηρεσιών.

Με τη «Θεσσαλονίκη της ανατροπής» για μια ανθρώπινη ζωή

Ζήσης Κλεισιάρης, επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ – Καλλικράτη»


«Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για να ελαφρυνθούν τα εργατικά νοικοκυριά. Να προστατεύσουμε τον πνεύμονα του Σέιχ-Σου. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή συνολικά της επίθεσης, που δέχονται οι εργαζόμενοι». Από τη σκοπιά των «από κάτω» μιλά στο Πριν ο Ζήσης Κλεισιάρης, επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ – Καλλικράτη». Ο 41χρονος δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1999 (εκλεγμένος με την Εναλλακτική Πρωτοβουλία) δίνει διαρκώς το παρών: Από τις καταλήψεις 1990-1991, τα εξεταστικά το 1998, τις διαδηλώσεις για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το 2003, ενάντια στα νομοσχέδια Γιαννίτση (2001) και Πετραλιά (2008), τον Δεκέμβρη του ΄08, σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια σε Μνημόνιο, ΔΝΤ και ΕΕ.

Συνέντευξη στον Θωμά Σουνάπογλου

«Χρεωμένοι δήμοι για πούλημα»


ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΣ, επικεφαλής Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη
«Περικοπές σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, εάν δεν ξεσηκωθούμε»



«Το πρόγραμμά μας βρίσκει μεγάλη αποδοχή, το ζητούμενο είναι να μετατρέψουμε τη δυναμική σε ένα κύμα ανατροπής», τονίζει στη συνέντευξή του στο Πριν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη, Σεραφείμ Ρίζος, ο οποίος είναι δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Νομού Χανίων.

Συνέντευξη στο Γιάννη Κυριακάκη 

Η στιγμή μας

  
«Οι μέρες που περνάμε είναι εξαρτήματα από άνθη ατμομηχανής» (Ντίνος Σιώτης). Ζούμε μια εποχή μεγάλη. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας περιπέτειας. Η βαθιά κρίση του συστήματος μετακινεί τεκτονικές πλάκες στα έγκατα του κοινωνικού σώματος. Διαιρεί και βασιλεύει, αλλά φέρνει και τα μαντάτα πως ο βασιλιάς είναι θεόγυμνος. Ουσιαστικά πολλαπλασιάζοντας την οργή και την ανάγκη για μια νέα βιβλική έξοδο από τη σύγχρονη τυραννία του κεφαλαίου, που μας έγινε βραχνάς. Μια συλλογική έξοδο προς την ελευθερία και τη δημοκρατία του σύγχρονου εργαζόμενου ανθρώπου. Ανοίγουν δειλά δειλά οι πόρτες της ανυπακοής, της αμφισβήτησης, της ρήξης.






ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

Αντικαπιταλιστική ρήξη, όχι συμβιβασμός

Πέτρος Κωνσταντίνου, Επικεφαλής της κίνησης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» 



Με πλούσια εμπειρία από το αντιπολεμικό κίνημα και το κίνημα ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, ο Πέτρος Κωνσνταντίνου μίλησε στο Πριν, για την προσπάθεια η «Ανταρσία» να εκφράσει τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες και δικαιώματα, σε ρήξη με το όραμα μια «ασφαλούς» πόλης για τις επιχειρήσεις και τους κερδοσκόπους



Συνέντευξη στον Στράτο Βουραζέρη

ΘΕΜΑ: Σημάδια κλονισμού του σκηνικού

Κόκκινη ψήφος αγωνιστική, όχι λευκό, ούτε αποχή

«Η πλήρης και μέχρι τέλους εφαρμογή των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί δεν είναι κάτι που θα μπορέσει να υλοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση»
  


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Έστω και με καθυστέρηση, ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραδεχθεί δημοσίως ότι οι επικείμενες εκλογές δεν αφορούν πρωτίστως την αυτοδιοίκηση ή τον Καλλικράτη, αλλά αποτελούν κορυφαία πολιτική αναμέτρηση και μάλιστα από τις πλέον κρίσιμες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ίσως ο ίδιος να νόμισε προς στιγμήν ότι μπορεί να περάσει από το φουσκωμένο ποτάμι χωρίς να βραχεί...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πατρίκιοι, πληβείοι και «αριστερό» αφεντικό...


Έκπληξη; Ουδεμία. Για όσους γνωρίζουν το χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ,
τα ήθη και τους κώδικές του, η κατάληξη της απεργίας του ΠΣΑΚ (συνδικαλιστικού
οργάνου των καλαθοσφαιριστών) φάνταζε σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Οι ξένοι παίκτες –παραγκωνισμένοι–  εκτός κινητοποίησης, οι Έλληνες χωρισμένοι σε πατρικίους και πληβείους, με τους πρώτους να υπονομεύουν στην πλειονότητά τους την απεργία ανερυθρίαστα.






ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ

Σε κρίσιμη καμπή οι γαλλικές κινητοποιήσεις

Μικρότερη η συμμετοχή, εκτόνωση αναζητούν οι ηγεσίες..
αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία εξακολουθεί να κυριαρχεί το αίσθημα πως πρέπει να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη. 

Στις 27 Οκτωβρίου εγκρίθηκε από την γαλλική Εθνοσυνέλευση η αντιδραστική μεταρρύθμιση του αντισυνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, μετά την αντίστοιχη απόφαση της Γερουσίας. Η επίσημη εφαρμογή του θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, το χαμηλότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται από τα 60 στα 62 έτη, ενώ παράλληλα το χαμηλότερο όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης αυξάνεται από τα 65 στα 67 έτη έως το 2007. Αντιμέτωπη με την θέληση και τα συμφέροντα του λαού, η γαλλική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμιά ρύθμιση των άρθρων που αφορούν το χαμηλότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και το όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης.


Μια υπόθεση που δεν είναι προσωπική

«Πάντα οι δοκιμές αρχίζουν με τους πιο ευάλωτους. Αλλά ποτέ δεν μένουν δοκιμές!|»

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν μπορεί για μας να είναι κενό γράμμα. Ενεργοί όταν αφορά στους δικούς μας, παθητικοί ή και αδιάφοροι όταν αφορά άλλους.
Τα θεσμοθετημένα δημοκρατικά δικαιώματα, δεν χαρίστηκαν. Έγιναν σκληρές μάχες για να κατακτηθούν και μάλιστα με πρωτοπόρους εκείνους που θεωρούν πως θα είναι πάντα λίγα και ανεπαρκή και επισφαλή, σε μια κοινωνία που απλώς ανέχεται τη δημοκρατία και καιροφυλακτεί κάθε στιγμή να την αλλάξει. Αποδείξεις δεν χρειάζονται…
Συνεπώς δεν μπορούμε να σωπαίνουμε. Θεωρώ πως πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα σχετικά με τους διωκόμενους για πολιτικά αδικήματα. Η κατάσταση με τους κρατουμένους του «Επαναστατικού Αγώνα» ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.



 ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ

Το εγγόνι και η γιαγιά «τα φάγανε»!




Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τίτλο για μια θεατρική επιθεώρηση από το «Μαζί τα φάγαμε» του κ. Παγκάλου. Στα διάφορα νούμερα θα πρωταγωνιστούν αυτοί που καταβροχθίζουν τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας. Στην αρχή θα εμφανιστούν οι γιατροί του Κολωνακίου και οι υδραυλικοί του Καρπενησίου που δεν κόβουν αποδείξεις. Ακολουθούν οι φορτηγατζήδες και οι λιμενεργάτες, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και, τον Νοέμβριο, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι άπλυτοι και οι αξύριστοι, όπως κάποτε τους είχε χαρακτηρίσει ο κ. Πάγκαλος.

Ενεργοποιήθηκε η αντικαπιταλιστική δυναμική

  
Μια χωρίς προηγούμενο πολιτική εξόρμηση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες από τους 11 συνδυασμούς της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στις περιφέρειες. Αυτό που φαινόταν αδύνατο, που χαρακτηρίστηκε «μικρομεγαλισμός» και που χρειαζόταν πολλές δόσεις αποφασιστικότητας αλλά και ρίσκου για να τολμηθεί, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές, έχοντας σπάσει το φράγμα της αφάνειας αλλά και τα γνωστά μέχρι τώρα όρια απήχησης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Με σχετικά ενιαία χαρακτηριστικά σε όλη την Ελλάδα καταγράφεται το πολιτικό ρεύμα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, γεγονός που από μόνο του συνιστά πολιτική επιτυχία, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, που όλα δείχνουν ότι θα επιβραβεύσει το εγχείρημα.



Η ώρα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς


Εργατικό πρόγραμμα ανατροπής της επίθεσης, συνολική αντίθεση στο σύστημα
   
Με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας, που έγινε χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, μπήκαμεστην τελική ευθεία της προεκλογικής μάχης. Δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι και οι νέοι, όπου πρέπει –και μπορεί– να φτάσει το μήνυμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για τις εκλογές, αλλά και για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συγκέντρωση των δύο συνδυασμών στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με πορεία, σαφές μήνυμα για την ανάγκη ο λαός να απαντήσει στους δρόμους του αγώνα αμέσως μετά τις εκλογές, με πρώτο σταθμό το τριήμερο του Πολυτεχνείου.

                                  (Πορεία Σαββάτου μετά την κεντρική συγκέντρωση) 



ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ 

Τρομοκρατήστε τις «ευαίσθητες» αγορές


  «Οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες (!) για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Οι αγορές αξιολογούν την κάθε κίνηση και την πορεία της χώρας, θα αξιοποιήσουν και τις εκλογές που δεν θα ερμηνεύσουν αυτοδιοικητικά, αλλά πολιτικά, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στη διακαναλική του συνέντευξη, ξορκίζοντας την αντιμνημονιακή ψήφο. Είναι δείγμα του πολιτισμού του κυνισμού και της φρίκης το γεγονός ότι η ευαισθησία του πρωθυπουργού μιας χώρας περιορίζεται στις αγορές –τις οποίες δεν πρέπει να πληγώσουμε– ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος αγνοεί επιδεικτικά τις πραγματικά ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις της χώρας.



Το αέναο πραξικόπημα της ΕΕ

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ



Η Μέρκελ τα κατάφερε και πάλι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Με δόλωμα την αναβολή για λίγους μήνες της απαίτησης του Βερολίνου να στερούνται του δικαιώματος ψήφου οι χώρες της ΕΕ που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δημοσιονομικά κριτήρια που κατά καιρούς καθορίζει η Γερμανία, πήρε αυτό που ήθελε: Διαδικασίες ελέγχου όλων των οικονομιών των κρατών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από τη γερμανική καγκελαρία, καθώς και θεσμική κατοχύρωση διαδικασιών «συντεταγμένης χρεοκοπίας», με τη συμμετοχή μάλιστα των ιδιωτικών τραπεζών και φυσικά του ΔΝΤ. Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι θα μορφοποιήσει τις τελικές προτάσεις - αποφάσεις για τα θέματα αυτά. Αμέσως μετά, ο βαν Ρομπέι θα ασχοληθεί με την κατάρτιση πρότασης για την κατάργηση του δικαιώματος ψήφου!

Oρμάτε να τους φάμε!


Χρυσή ευκαιρία έδωσε ο πρωθυπουργός στους εργαζόμενους και στη συντριπτική
πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιτίθεται στο μνημόνιο υποτέλειας στο ΔΝΤ και την ΕΕ, με την επίσημη ανακήρυξη του αποτελέσματος των περιφερειακών εκλογών ως «ναι» ή «όχι» στο μνημόνιο. Χρυσή ευκαιρία να σημειώσουν μια σημαντική και εύκολη νίκη στην πορεία απαλλαγής της χώρας από την πιο θανάσιμα απειλητική κυβέρνηση που είχε ποτέ σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων.







ΓIΩPΓOΣ ΔEΛAΣTIK

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

(web only)

  Μαζική η συμμετοχή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής ανατροπής στην Αττική και της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας.  Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Α. Χάγιος, ο Π. Κωνσταντίνου και αγωνιστές από διάφορες γειτονιές της πόλης. Ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή

                                      

Άγγελος Χάγιος



                                        
                                      

Περισσότερες φωτό σε υψηλή ανάλυση στο αρχείο του Πριν στο flickr (θα ανέβουν και άλλες).

Ιστοσελίδες των συνδυασμών:

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή τώρα!



Το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός των τραπεζών και του κεφαλαίου πρέπει να το σηκώσει ο λαός! Μας απειλεί ότι εάν καταψηφιστούν στις εκλογές οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, τότε μπορεί να παραιτηθεί και να πάει σε πρόωρες εκλογές. 




 Εκβιάζει τους εργαζόμενους με την απειλή της πτώχευσης και της ακυβερνησίας, την ώρα που οι εργατικές οικογένειες πτωχεύουν στην πράξη και η κυβερνητική σταθερότητα γίνεται συνώνυμη της μόνιμης βαρβαρότητας. Στις συνθήκες αυτές η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι «ναι, μαυρίζουμε μαζικά τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλου υποστηρικτή του μνημονίου, του “Καλλικράτη” και της αντεργατικής επίθεσης συνολικά». Δεν φοβόμαστε, επιδιώκουμε την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και συνολικά της «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Έξω από την ΕΕ και το ευρώ!





 Σε ένα αέναο πραξικόπημα εξελίσσεται πλέον η λειτουργία της ΕΕ, διασύροντας όσους ακόμη –ιδιαίτερα στους κόλπους της ευρύτερης Αριστεράς– επιμένουν να υποστηρίζουν ότι αυτή η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μπορεί να μετασχηματιστεί σε «Ευρώπη των λαών». Αυτά που έγιναν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη αποδεικνύουν ότι η Γερμανία σε εθνικό επίπεδο και
οι ηγέτες των 27 χωρών – μελών της ΕΕ δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα δημοκρατικοφανούς λειτουργίας.