Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αντικαπιταλιστική σφήνα σε Αττική και Αθήνα


   
 Η αντικαπιταλιστικη Αριστερά παρεμβαίνει αποφασιστικά και με αισιοδοξία στις επερχόμενες εκλογές του «Καλλικράτη». Αυτη την εβδομάδα προχωρούν χωρίς προσκόμματα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην τεράστιας πολιτικής σημασίας περιφέρεια της Αττικής, καθώς και στο δημο της πρωτεύουσας, με πρωτοβουλίες αγωνιστών.



 Αύριο Δευτέρα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι κεντρικές συναντήσεις. Μεγάλη ώθηση δίνει στις προσπάθειες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις ενωτικές αποφάσεις του Συντονιστικού της, που εληφθησαν προχθές Παρασκευή, για σταθερή στηριξη των αντίστοιχων κινησεων, συμμετοχή μελών της στα ψηφοδέλτια και προτάσεις για τους επικεφαλης, τους αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους, με τη συμβολη όλων των αγωνιστών, σε Αττικη και Αθηνα. Προχωρούν και οι διαδικασίες στις άλλες περιφέρειες, καθώς και σε πολλούς δημους της χώρας. Διαμορφώνονται προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων.
Η αντικαπιταλιστικη Αριστερά δίνει ιδιαίτερο βάρος σε ένα μάχιμο, πειστικό πρόγραμμα αιτημάτων αντικαπιταλιστικης ανατροπης της αντιδραστικης επίθεσης, του μνημονίου, του «Καλλικράτη», της κυβέρνησης και της τρόικας ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, με επαναστατικη προοπτικη. Ανατροπη μπορεί να επιβάλει μόνο ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με ισχυρη μια άλλη Αριστερά της νίκης, της ελπίδας και του νέου κομμουνιστικού ορίζοντα. Δίνει έμφαση στην πρόταση για ανατρεπτικη κοινη δράση όλης της Αριστεράς και των αριστερών διαφοροποιήσεων από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, στο μαζικό κίνημα. Φιλοδοξεί για ένα ξεχωριστό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση στους αγώνες της επερχόμενης κοινωνικης και πολιτικης αναμέτρησης. Γι' αυτό καλεί σε συμμετοχη στις εκλογές και όχι σε αποχη που βολεύει ειδικά το ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το πρόγραμμα θα συγκρουστεί μετωπικά με τους «υποψηφίους του μνημονίου» και τα δεξιά και αριστερά εξαπτέρυγά του, καλώντας σε αποφασιστικη καταδίκη των συνδυασμών που υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντ. Μπακογιάννη.  «Κρυφο-ΠΑΣΟΚ» το ψηφοδέλτιο Γ. Δημαρά, ενώ στην αγκαλιά της κυβέρνησης οδηγεί η υποψηφιότητα του Γρ. Ψαριανού στην Αττικη, εκτιμούν οι αντικαπιταλιστικές δυνάμεις.  Δεν μπορεί να δώσει προοπτικη νίκης η γραμμη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, του ΣΥΝ με τον Αλ. Μητρόπουλο και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπης, στην Αττικη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.        

0 Τοποθετησεις: