Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ελληνικά Γράμματα: Αγώνας ενάντια στο Λουκέτο








 Κλιμακώνεται ο αγώνας των εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα ενάντια στο λουκέτο, που θα οδηγήσει στο δρόμο της ανεργίας περίπου εκατό οικογένειες. Σήμερα Κυριακή, πρώτη επίσημη ημέρα έναρξης της νέας σεζόν του Μεγάρου Μουσικής –που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ιδρυτή του ΔΟΛ– και στις 8 μ.μ., το σωματείο των εργαζομένων και η επιτροπή αλληλεγγύης προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το χώρο του Μεγάρου, στη λεωφόρο Β. Σοφίας. 










Η επιτροπή αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα συγκροτήθηκε από διάφορα πρωτοβάθμια σωματεία και μια σειρά από εργατικές συλλογικότητες και στόχο έχει να αγωνιστεί ενάντια στο κλείσιμο του εκδοτικού οίκου, στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.


 Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κινητοποίηση που διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα και η επιτροπή. Στο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο ανταποκρίθηκαν περίπου 400 εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι, και ακολούθησε δυναμική διαδήλωση προς τα γραφεία του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου, τα οποία είχαν ήδη αποκλειστεί από τους υπό απόλυση εργαζόμενους του εκδοτικού οίκου. Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο, 100 εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο», «ο ΔΟΛ απολύει 100 εργάτες, κανάλια και κυβέρνηση τους κάνουν τις πλάτες», «τα αφεντικά μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «να μην περάσουν οι απολύσεις, καμιά θυσία στο βωμό της κρίσης» κ.ά.


Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσής τους αρνούνται να συναινέσουν στο κλείσιμο της εταιρείας και στην προοπτική της ανεργίας που τους οδηγεί ο ΔΟΛ και απαιτούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εκπλήρωση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Η συγκρότηση της επιτροπής αλληλεγγύης δείχνει ότι ο αγώνας τους δεν θα είναι μοναχικός και το κοινό μέτωπο σωματείων και εργαζόμενων μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στην εργοδοσία, που επιτίθεται σε όλους τους κλάδους εργαζομένων, ακόμα και μέσα στον ίδιο το ΔΟΛ (τεχνικοί, συντάκτες, υπάλληλοι κ.ά.). 


0 Τοποθετησεις: