Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Αντικαπιταλιστική παρέμβαση ανατροπής σε Αττική και Αθήνα

"Ηλεκτρονική Ενημέρωση" από το συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . 
   
Συνεδρίασε την Τρίτη 14/9  και την Παρασκευή 17/9 το  Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις συνεδριάσεις αυτές συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η παρέμβασή της συμμαχίας στις «αυτοδιοικητικές εκλογές», καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας το προηγούμενο διάστημα. 


"O Άγγελος Χάγιος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου θα προταθούν από την πλευρά του Συντονιστικού σαν επικεφαλείς των ψηφοδελτίων για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθήνας αντίστοιχα." 









Το συντονιστικό κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:


1. Σε όλη την Ελλάδα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλουν αποφασιστικά στην συγκρότηση  ψηφοδελτίων ανατροπής στην βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης. Το κάλεσμά μας βρίσκει σημαντική ανταπόκριση σε χιλιάδες αγωνιστές και ευρύτερο από ποτέ κόσμο της αριστεράς. Καλούμε όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ολοκλήρωση των παρεμβάσεών μας σε όλες τις περιφέρειες και όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν Σύσκεψη των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, 7.00 μμ, στο ΕΜΠ (κτίριο Γκίνη) για να συζητήσουμε την εκλογική μας παρέμβαση στον Δήμο της Αθήνας.
Καλούμε, επίσης, την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη (η ακριβής ώρα και τόπος θα ανακοινωθεί σύντομα) Ανοιχτή Σύσκεψη με στόχο μια αντικαπιταλιστική πολιτική παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής.
2. Στο συντονιστικό συζητήθηκαν και οι προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ζήτημα των υποψηφιοτήτων των ψηφοδελτίων στα οποία συμμετέχουμε και στηρίζουμε. Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι για την αριστερά που θέλουμε να οικοδομήσουμε, το ζήτημα των υποψηφίων λογοδοτεί στην ανάγκη της συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης και της συλλογικής έκφρασης των ψηφοδελτίων και των κινήσεων. Επιπλέον τόσο στις πόλεις όσο και στις περιφέρειες οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις με κριτήριο την πολιτική και κοινωνική προσφορά, αλλά και την έκφραση όσο το δυνατόν πλατύτερων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών στα ψηφοδέλτια ανατροπής στα οποία συμβάλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο της Αθήνας, περιοχές στις οποίες η μάχη αποκτά ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, μετά από μια πλούσια συζήτηση εκτιμήθηκε ότι σύντροφοι όπως ο Άγγελος Χάγιος και ο Πέτρος Κωνσταντίνου μπορούν να εκφράσουν τα παραπάνω κριτήρια και επομένως να προταθούν από την πλευρά του Συντονιστικού σαν επικεφαλείς των ψηφοδελτίων για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθήνας αντίστοιχα 
3. Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση κατέληξε σε μια αρχική τοποθέτηση με την οποία καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, η οποία θα επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού.   
4. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνουν την παρέμβασή τους στα μεγάλα μέτωπα της περιόδου (ΟΣΕ, απεργία φορτηγών κλπ) με στόχο την συμβολή στο αποφασιστικό δυνάμωμα της πάλης των εργαζόμενων ενάντια στην βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ

0 Τοποθετησεις: