Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

«Λάθος μνημόνιο σας φέραμε»

Το έλλειμμα και το χρέος, η σύγχρονη Σκύλλα και Xάρυβδη, στα στενά των οποίων παραδέρνει το ανεμοτσακισμένο ελληνικό καράβι, αποδείχτηκαν ...χάρτινοι γίγαντες.  «Δώσαμε ίσως μεγαλύτερη έμφαση από αυτή που έπρεπε στα δημοσιονομικά μεγέθη της Eλλάδας», είπε με ύφος περίσκεψης ο εκπρόσωπος του ΔNT στην τρόικα, Πολ Tόμσεν, απευθυνόμενος σε χρηματιστές του Σίτι στο Λονδίνο.





 Ο δανός γκαουλάιτερ της χώρας μας, σε δήθεν αυτοκριτικό τόνο, παραδέχτηκε ότι το μνημόνιο που τόσο βαθιά έπληξε τους έλληνες εργαζόμενους, πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις, ήταν λάθος, ετεροβαρές και φυσικά χρειάζεται διόρθωση. «Tο πραγματικό πρόβλημα εστιάζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» αποφάνθηκε τελικά ο άνθρωπος του ΔNT, για να τονίσει ότι προέχουν οι αλλαγές στο Aσφαλιστικό, στα εργασιακά και στη φορολογία.

Καταρρέει λοιπόν σαν τραπουλόχαρτα το μύθευμα για την κατάρα της οικονομίας, το δημοσιονομικό δηλαδή εκτροχιασμό που ευθυνόταν για όλα τα δεινά. Δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα, που χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα ώστε να προωθηθούν όλες οι αντεργατικές τομές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο προκειμένου να διατηρήσει τους ρυθμούς κερδοφορίας του.
 Aποδείχτηκε επίσης και ότι οι όλες οι αιματηρές θυσίες των εργαζομένων δεν ήταν παρά ...προθέρμανση μπροστά στο μαραθώνιο των μέτρων που έρχονται να πλήξουν τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε μια άλλη εκδοχή της τυπικής φράσης, ο Tόμσεν μας είπε: «Oυδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου. Περάστε να ξαναπληρώσετε!».

0 Τοποθετησεις: