Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ψέματα για την ΕΛΔΥΚ

Αισχρή παραπλάνηση σημειώθηκε από το κλιμάκιο του ΓΕΣ για την ΕΛΔΥΚ, το οποίο όταν φαντάροι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας αρνήθηκαν την προεπιλογή μετάθεσης τους στην Κύπρο και απαίτησαν να τους γίνει γνωστός ο νόμος που προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση τους στην ΕΛΔΥΚ αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών, δήλωσε ότι «έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος στο θερινό τμήμα της Βουλής».








Λένε ψέμματα! Τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και ούτε ψηφίστηκε ποτέ.Τη σχετική διάψευση έκαναν πηγές του Πενταγώνου, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων που να λέει τέτοιου είδους ψέματα»! Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, το υποσχόμενο προνόμιο ήταν ότι «στην Κύπρο θα αγοράζετε την κούτα τα τσιγάρα 10 ευρώ και θα μπορείτε να καπνίζετε όσο θέλετε»!
Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι συνέχεια των απειλών δυσμενούς μετάθεσης αν δεν δεχτείς μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, των παραπλανητικών πληροφοριών για ιδανικές συνθήκες στρατιωτικής θητείας στην Κύπρο που αποκρύπτουν το υψηλό κόστος ζωής, το μειωμένο μισθό (από 330 σε 216 ευρώ), τα κομμένα αεροπορικά εισιτήρια που πρέπει να πληρώνει πλέον φαντάρος και γονιός, την πολεμική ετοιμότητα και το αξιόμαχο που απαιτούν διαρκή εκπαίδευση - επιφυλακή, επιφέροντας τρομερή κούραση και ατελείωτες ποινές: κρατήσεις - φυλακές. Αρμόδιοι επιτελικοί αξιωματικοί δηλώνουν ότι η υπάρχουσα νομοθεσία, προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση στην Κύπρο αφού τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ θεωρούνται «ελληνικό έδαφος»! Γιατί τότε σε Αφγανιστάν -Κόσοβο στέλνονται μισθοφόροι; Γιατί υπάρχει διαταγή του πρώην υπουργού Αμύνης Γ. Παπαντωνίου, που απαγορεύει μετακίνηση φαντάρων εκτός ελληνικής επικράτειας;
Ούτε τις Συνθήκες Εγγυήσεων (1959-60) μπορεί να προφασίζεται το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ γιατί κατ’ επανάληψη παραβιάστηκαν: πραξικόπημα Ελλάδας ενάντια σε κυβέρνηση Μακάριου (1974), παράνομη τουρκική εισβολή-κατοχή, παράνομες ελληνικές βάσεις σε Πάφο και Παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα!
Η υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο είναι παράνομη, θίγει βάναυσα τα δικαιώματα των φαντάρων!

Τηλ. Επικ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com




0 Τοποθετησεις: