Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Γκαουλάιτερ και προτεκτοράτο

 Τον ακροδεξιό αιμοσταγή φονιά Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το πιο κτηνώδες φασιστικό κάθαρμα που βρίσκεται στην εξουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη, μας κουβαλάει τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Είναι η πρώτη φορά που ισραηλινός πρωθυπουργός θα πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος – και μάλιστα σε μια φάση κατά την οποία ακόμη και οι Αμερικανοί πιέζουν τον Νετανιάχου να σταματήσει προσωρινά τον εποικισμό της Παλαιστίνης για να μπορέσει ο αμερικανόδουλος Μαχμούντ Αμπάς, παράνομος πρόεδρος των Παλαιστινίων, να προωθήσει το ξεπούλημα της παλαιστινιακής υπόθεσης.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Είναι αδίστακτος ο Παπανδρέου. Αταλάντευτα προσηλωμένος στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας, την οποία έχει παραδώσει πραγματικά ως το «αθλιέστερον προτεκτοράτο» που έγραφε για την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950 η δεξιά Καθημερινή, στην απόλυτη διοίκηση των ξένων δυναστών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι αποκαλυπτικό ότι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στο χειρότερο σημείο των κερδοσκοπικών επιθέσεων που δεχόταν τον Φεβρουάριο, ο Παπανδρέου μετέβη στη Ρωσία για να συναντηθεί δήθεν τυχαία με τον Νετανιάχου, που βρισκόταν κι αυτός στη Μόσχα! Εκεί κανόνισαν τη νέα φάση εκχώρησης απόλυτης ασυδοσίας στην Ελλάδα του Ισραήλ σε όλους τους τομείς – στρατιωτικό, οικονομικό και δράσης των μυστικών υπηρεσιών. Μέσα σε ένα εξάμηνο, ο Παπανδρέου έγινε ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που ταξίδεψε επισήμως στο Ιραήλ μετά την αναγνώρισή του από την Ελλάδα (είχε προηγηθεί ανεπισήμως, ποιος άλλος, ο Μητσοτάκης!) και τώρα μας φέρνει και  εδώ το σφαγέα Νετανιάχου. Ο Παπανδρέου, όπως έκανε βουλευτές πολλούς πράκτορες των Αμερικανών, τώρα παραδίνει τη χώρα και στη Μοσάντ.
Η αναισθησία του για τα δεινά που επιφέρει η πολιτική του στον ελληνικό λαό ξεπερνάει κάθε όριο. Εβδομάδες τώρα κάνει συνεχώς διακοπές, με τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ να μας περιγράφουν με μελοδραματικούς τόνους πόσο …ακάματα εργάζεται κάνοντας μπάνιο και καγιάκ με τις ώρες, μετά το γυμναστήριο και το φαγητό στις ταβέρνες, παίζοντας με το κομπιούτερ του και στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα! Μόνο για να υποδεχθεί τον Νετανιάχου θα διακόψει για… μία ημέρα τις διακοπές του, ενώ ενδέχεται την Τρίτη να πάρει και τον αιμοσταγή δολοφόνο για τουρισμό στην Κρήτη, για την οποία επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Ισραηλινοί, χωρίς να αποκλείεται να ψυχαγωγήσει τον ισραηλινό σφαγέα σε άλλον τουριστικό προορισμό για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος ο Παπανδρέου πάντως θα συνεχίσει ακάθεκτος τις διακοπές του. Ετοιμάζει μάλιστα και μακρόχρονες σχετικά διακοπές στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ, βεβαίως, πού αλλού;) καθώς έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πάει στη Νέα Υόρκη με πρόσχημα τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για… δέκα(!!!) ολόκληρες μέρες. Όχι την Κύπρο και το Αιγαίο, και τον ίδιο τον Παρθενώνα προλαβαίνει να ξεπουλήσει πολιτικά σε τόσο χρονικό διάστημα στους Αμερικανούς και σε όποιον άλλον επιθυμεί! Η παραμονή του στις ΗΠΑ για δεκαήμερες διαβουλεύσεις τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται.
Στο μεταξύ, την περασμένη Κυριακή θυμηθήκαμε τις μέρες της χούντας των συνταγματαρχών διαβάζοντας τις εφημερίδες: όλες είχαν μία ή και δύο σελίδες με «αποκλειστικές» συνεντεύξεις του δανού… κατοχικού διοικητή της χώρας μας εκ μέρους της ΕΕ και του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν! Σε όλες έλεγε τις ίδιες κοινοτοπίες. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση είναι ότι δεν του υποβλήθηκε ούτε μία επιθετική ερώτηση από κανέναν από όσους του πήραν συνέντευξη! Θλιβερό, αλλά άκρως αποκαλυπτικό. Όμως πολύ αποκαλυπτικό ήταν και το πολιτικό θράσος του δανού «γκαουλάιτερ», ο οποίος αισθάνεται εξαιρετικά ενδυναμωμένος από την έλλειψη ισχυρών λαϊκών αντιδράσεων στο καθεστώς υποτέλειας σε ΕΕ και ΔΝΤ που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ. Ο Τόμσεν ήθελε να παραστήσει τον …«φιλολαϊκό(!)», αλλά φυσικά αυτό δεν του έβγαινε με τίποτα. «Η αύξηση που επιβλήθηκε στους φόρους πέρασε αυτούσια στις τελικές τιμές», ομολόγησε απαντώντας σε ερώτηση για την έκρηξη του πληθωρισμού. «Τα καλά νέα είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια ένδειξη ότι αυτή η αύξηση των τιμών θα έχει και δευτερεύουσες επιπτώσεις με νέες αυξήσεις λόγω υψηλότερων μισθών», πρόσθεσε ακάθεκτος. Δηλώνει πανευτυχής δηλαδή που οι καταναλωτές πληρώνουν όλες τις αυξήσεις φόρων χωρίς αύξηση μισθών! Με προκλητικό τρόπο επιχείρησε πλαγίως να εξισώσει τη λεηλασία της μείωσης των μισθών και των συντάξεων με την απλή υποχρέωση των πλουσίων να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν είναι ανάγκη να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές περισσότερο από όσο προβλέπεται στο μνημόνιο»! Ισοδύναμη δηλαδή κατά το ΔΝΤ η μείωση μισθών και συντάξεων με τον περιορισμό της απάτης της φοροδιαφυγής!
Με ένα πράγμα είναι δυσαρεστημένος ο «γκαουλάιτερ» Τόμσεν: «Όταν σχεδιαζόταν το μνημόνιο, ελπίζαμε πως αυτό θα τύχαινε ευρείας πολιτικής  στήριξης. Δεν την βλέπω στο βαθμό που ήλπιζα», δήλωσε. Ευτυχώς, οι δοσίλογοι περιορίζονται κυρίως στους υπουργούς, τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πρώτον φυσικά τον πρωθυπουργό. Δυστυχώς όμως αφθονούν και στο χώρο της Δεξιάς, ενώ υπάρχουν κάποιοι και στο χώρο της δήθεν «ανανεωτικής» φιλοΠΑΣΟΚικής «Αριστεράς».