Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Φαντάροι κατά τρόικας!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


                                           (φωτό: http://endiaferon.wordpress.com/)
Το Πριν δημοσιεύει κείμενο υπογραφών που έστειλαν στο Δίκτυο Σπάρτακος εκατοντάδες φαντάροι από 66 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στη χούντα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΔΝΤ - ΕΕ!




«Ο πόλεμος που κήρυξε ο κόσμος του πλούτου απειλεί το σύνολο των εργαζομένων με ολοκαύτωμα των Δικαιωμάτων μας. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, περίοδος σκληρής εκμετάλλευσης της νεολαίας και πολεμικής της προετοιμασίας αποτελεί προέκταση της “κόλασης” που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - εργοδότες - ΔΝΤ - ΕΕ.
(...)Τους λέμε ξεκάθαρα: Tα χρέη και ελλείμματα δεν είναι εθνικά. Είναι ταξικά! Τα προκάλεσαν τα δεκάδες δισ. ευρώ σε άχρηστους εξοπλισμούς (56 δισ. ευρώ το διάστημα 2000-’15) και τα 500 εκατ. ευρώ που κοστίζουν ετησίως οι αποστολές εκτός συνόρων. Τα 28 δισ. ευρώ ενίσχυση στις τράπεζες και το αφορολόγητο τους. Τα δισ. ευρώ στα μεγάλα έργα, με αλλεπάλληλες επανακοστολογήσεις, των «εθνικών» εργολάβων. Οι ενισχύσεις και οι φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και βιομηχάνους. Τα όργια στην Ολυμπιάδα των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών. Τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ με τα οποία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εγγυήθηκαν τις επενδύσεις του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια. Τα σκάνδαλα στο χρηματιστήριο, στο Βατοπέδι, του C4I κ.λπ.

Η κλοπή των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων που τα τζόγαραν στο χρηματιστήριο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και οι κρατικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ! Αρνούμαστε να πληρώσουμε έστω και ένα ευρώ! Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους, που πλήρωσαν και πληρώνουν, που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και γίνονται θυσία και για την «Εθνική Ανάπτυξη», αλλά και για το «ξεπέρασμα της κρίσης τους», ελλείμματα είναι η μείωση των εισοδημάτων μας, η εξαφάνιση 13ου-14ου μισθού, η ελάχιστη σύνταξη αν προλάβεις και δεν πεθάνεις δουλεύοντας, το μπαράζ απολύσεων, το 30% ανεργία της νεολαίας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Είναι η ιδιωτικοποιημένη και εμπορευματοποιημένη παιδεία - υγεία - ασφάλιση για όσους έχουν να αγοράσουν, οι εξαφανισμένες κοινωνικές ελευθερίες από την κρατική τρομοκρατία του Παπανδρέου και του Χρυσοχοΐδη. Είναι οι κάμερες, ο χαφιεδισμός, η παρακολούθηση και καταγραφή κάθε προσωπικής στιγμής!

Θύμα της βάρβαρης επίθεσης και εμείς, οι νέοι άνθρωποι, με στολή ή όχι. Οι φαντάροι όμως δεν παρακολουθούν με απάθεια τον κοινωνικό πόλεμο που εξαπολύει κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ. Είμαστε κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται. Οι οικογένειές μας, που τα φέρνουν όλο και πιο δύσκολα πέρα, αυτοί «που έφτυσαν αίμα» για να μας μεγαλώσουν και μορφώσουν, δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να μας στηρίξουν οικονομικά, ενώ το κόστος της θητείας αυξάνεται.
Οι εξοπλισμοί βέβαια καλά κρατούν, με νέες παραγγελίες για υποβρύχια και φρεγάτες, κοστίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ. Θεωρούνται απαραίτητοι καθώς κερδίζουν γαλλικές γερμανικές, αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες του αίματος, η Iντρακόμ, η ΜΕΤΚΑ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, το σύνολο των ιδιωτικοποιημένων ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών. Στόλοι που προστατεύουν πλοία των εφοπλιστών, ελληνικά εκστρατευτικά σώματα για συμμετοχή στο μοίρασμα της πίτας της ιμπεριαλιστικής κατοχής.

Η καταστολή της στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας και του στρατού που αστυνομεύει είναι η αστική απάντηση στην εργατική οργή. Η ΕΕ έχει έτοιμο τον ευρωστρατό και ειδικές στρατιωτικές - αστυνομικές δυνάμεις για να τις στρέψει κατά διαδηλωτών. Το νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ, παγκόσμιου χωροφύλακα προβλέπει χρήση στρατού εναντίον κοινωνικών εξεγέρσεων. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΜΜΕ μιλούν για έκτακτη ανάγκη. Ο στρατός τίθεται σε επιφυλακή! Εμείς αρνούμαστε να στρέψουμε τα όπλα κατά των διαδηλωτών που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα.
Είναι απόλυτα δίκαιο και μαζί αναγκαίο να εξεγερθεί ο εργαζόμενος λαός. Για να βγει τώρα ο κόσμος της εργασίας από τη λαίλαπα του ευρώ, της ΟΝΕ και της ΕΕ. Να ανατραπούν τα Προγράμματα Επιτήρησης και τα μνημόνια υποταγής των εργαζομένων στις πιο βάρβαρες απαιτήσεις του εθνικού και διεθνικού κεφαλαίου. Να διαλυθούν ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Ζητούμε την επιστροφή όλου του στρατού που βρίσκεται εκτός συνόρων. Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των φαντάρων. Ελεύθερος συνδικαλισμός των φαντάρων. Κανένας νέος μισθοφόρος στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις Δυνάμεις Καταστολής.


 Οι μονάδες από τις οποίες προέρχονται οι φαντάροι που υπογράφουν την παραπάνω επιστολή είναι οι εξής:
Δ/ΓΕΝ, 11ο ΣΠ, 124 ΠΒΕ, 163 Α/Κ ΜΜΠ, 165 ΜΠΕΠ, 2/39 ΣΕ - ΚΕΝ, 211-311 ΕΜΑ, 34 ΤΥΠ, 36 ΔΤΕ, 3η Μ/Κ ΤΑΞ, 504-547-563-586 ΤΠ, 285-290-502-507-508-523-525-536 Μ/Κ ΤΠ, 543-147 ΤΕ, 596 Α/Μ ΤΠ, 618-642 Μ/Κ ΤΠ, 625 Μ/Κ ΤΠ - ΚΕΝ/ΕΚΕ, 652 ΠΑΥΠ, 6ο ΣΠ, 76 ΜΕ, 80 ΤΥΠΕΘ, 88 ΣΔΙ, 9 ΝΣΕΠ, 96 ΑΔΤΕ, 96 ΤΥΠΕΘ, 98 ΤΜΧΕΘ, ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΕ ΠΟΡΟΣ, ΚΕΔΒ, ΚΕΕΜ, ΚΕΜΧ, ΚΕΠΒ, ΚΕΤΘ, ΚΕΤΧ, ΚΕΥΓ, ΚΕΥΠ, ΛΣ ΑΣΔΕΝ, ΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ-ΣΚΥΡΟΥ, ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΝΒ «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ», ΠΚΕΕΥΕ, Στρατόπεδο «Λορέντζος Μαβίλης», Τ/ΓΕΕΘΑ, Τ/ΓΕΣ, Τ/ΥΠΕΘΑ, ΤΕΝΞ, ΝΑΣΧΙ, ΧΙ62Δ, ΧΙ2ΙΝ.

http://diktiospartakos.blogspot.com/