Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

«Με ένα χτύπημα, εφτά!».

Ενας νέος θεσμός εγκαινιάζεται στην Ελλάδα: το ψηφιακό φροντιστήριο. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα μπορούν να προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές μέσω ίντερνετ, καθώς οι φροντιστηριακές ιστοσελίδες του υπουργείου Παιδείας προσφέρουν βιντεοπαραδόσεις, ασκήσεις, σημειώσεις καθηγητών κ.λπ. Το πρόγραμμα περιορίζεται προς το παρόν σε τρία μαθήματα (Μαθηματικά, Φυσική, Αρχαία), αλλά μέχρι την επόμενη χρονιά θα έχει επεκταθεί και σε άλλα.



ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ 


«Με ένα χτύπημα ο μαθητής θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μάθημα που θέλει όποτε το θέλει», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, δηλαδή με ένα «κλικ», εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θα απαλλαγούν από τον οικονομικό βραχνά των φροντιστηρίων, οι μαθητές δεν θα ξοδεύουν χρόνο για το πήγαιν’ έλα και, επιπλέον, οι γονείς δεν θα γίνονται ταξιτζήδες των παιδιών τους και έτσι θα προωθηθεί και η πράσινη ανάπτυξη καθώς θα ξοδεύεται λιγότερη βενζίνη.

Σε ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ ένας ράφτης, που εργάζεται κλεισμένος στο μαγαζάκι του, σκοτώνει με ένα χτύπημα εφτά μύγες και αναφωνεί: «Με ένα χτύπημα, εφτά!». Τον ακούνε οι γείτονες, το νέο διαδίδεται και όλοι νομίζουν ότι εκείνος σκότωσε με ένα χτύπημα εφτά δράκους. Η είδηση φτάνει και στο βασιλιά που ζητά από το γενναίο ραφτάκο να εξολοθρεύσει τον κακό γίγαντα που ταλαιπωρεί το βασίλειο.

Με «ένα χτύπημα», λοιπόν, θα εξολοθρεύσουμε το δράκο της παραπαιδείας! Από τη μια η κυβέρνηση κλείνει/συγχωνεύει σχολεία, καταργεί την ενισχυτική διδασκαλία και τις κρατικές υποτροφίες, αλλά ανοίγει διάπλατα για τους μαθητές τις πύλες του Διαδικτύου, συνδυάζοντας τα παραμύθια των Γκριμ με τα παραμύθια της Χαλιμάς. Με ενδιαφέρον περιμένουμε, μετά το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο, το ψηφιακό ράντζο που θα καταργήσει τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, περιμένουμε και τον ψηφιακό παιδικό σταθμό που θα απασχολεί τα βρέφη και τα νήπια, περιμένουμε και το ψηφιακό γηροκομείο που θα αντικαταστήσει τα δαπανηρά ΚΑΠΗ. Και για να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος και να παρακωλύεται η λειτουργία της πόλης, περιμένουμε να θεσμοθετηθεί και η ψηφιακή διαδήλωση, ώστε με «ένα χτύπημα» ο πολίτης να εκφράζει τη διαμαρτυρία του. Κι έτσι θα ζούμε όλοι ευτυχισμένοι σε μια ελεύθερη εικονική ζωή.