Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Οι αγωνιστές της Λαυρεωτικής σε πρώτο πρόσωπο

Το ΠΡΙΝ, μέσα από τις σελίδες του, δίνει το λόγο στους κατοίκους της Λαυρεωτικής.
Καλεί σε συζήτηση στο Μπλόκο ΒΙΟΠΑ την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 8 μ.μ.




Το ΠΡΙΝ είναι μια κυριακάτικη εφημερίδα της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Από την ίδρυση της προσπαθεί να φέρνει στο κέντρο της ενημέρωσης την ιστορία που γράφεται με ανυπακοή, την έμπνευση και την ελπίδα των «κάτω», κόντρα στην προπαγάνδα και την μαζική τρομοκράτηση που επιχειρούν τα ΜΜΕ, υπάλληλοι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Από αυτή τη σκοπιά, στέκεται με σεβασμό στον αγώνα της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη βάρβαρη καταστολή. Η μάχη της Κερατέας αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παραδείγματα κοινωνικής πάλης ενάντια στην ταπείνωση των εργαζομένων και της φύσης, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η Κερατέα κατακτά μια καινούργια περηφάνια αντίστασης στη σύγχρονη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, σκιαγραφεί τη δυνατότητα νίκης του κινήματος και ανατροπής της επίθεσης.

Σε μια περίοδο, όπου το κίνημα στην Κερατέα αντιμετωπίζει την πιο σκληρή καταστολή, αλλά και τη συστράτευση όλων των μηχανισμών του συστήματος και των κυρίαρχων ΜΜΕ για να το συκοφαντήσουν, το ΠΡΙΝ θέλει να συμβάλλει στο να ακουστεί η φωνή των ίδιων των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Συνεχίζοντας την αρθρογραφία για τον αγώνα της Λαυρεωτικής καλούμε σε μια δημόσια συζήτηση την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. στο μπλόκο της Κερατέας, η οποία θα τυπωθεί στην εφημερίδα μας την επόμενη Κυριακή και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Στη συζήτηση θα θέλαμε να ανιχνεύσουμε, μαζί με άλλα στοιχεία, τις βαθύτερες αιτίες που προκαλούν την παρατεταμένη αντίδραση των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Τι ρόλο έπαιξε η απόφαση για τον ΧΥΤΑ; Πως επιδρούν τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα, της λιτότητας, της ανεργίας κλπ. ; Πως έγινε και κόσμος που δεν είχε ποτέ κινητοποιηθεί βρέθηκε στις διαδηλώσεις; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και η κοινωνική προέλευση των αγωνιστών; Τι ρόλο έπαιξε η βάρβαρη καταστολή της αστυνομίας; Πως επέδρασε το κίνημα στη συνείδηση των κατοίκων και στην κοινωνική ζωή της πόλης; Δημιούργησε ένα νέο πολιτισμό συλλογικότητας και αλληλεγγύης (τραγούδια, αστεία κλπ.); Ποιος ήταν ο ρόλος της νεολαίας; Μετανάστες συμμετέχουν;

Σας περιμένουμε για μια ζωντανή συζήτηση - αποκρυπτογράφηση του κινήματος της Κερατέας.


ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ



Η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας ΠΡΙΝ