Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Πετυχημένη συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 Διήμερο διαλόγου   
«Μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος»

                                          Φωτό από τη δεύτερη μέρα

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μαζική ήταν η πρώτη μέρα της συζήτησης που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πάντειο με θέμα: «Η κρίση, η ΕΕ και η Αριστερά. Μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος».




Την πρώτη μέρα αρχικά πήρε το λόγο ο Λ. Βατικιώτης (ΝΑΡ) ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υποστηρίξει η επαναστατική Αριστερά την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου ώστε μέσα από τη δραστηριότητά της να απονομιμοποιηθεί το δημόσιο χρέος και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαγραφή του. Ο Α. Βούλγαρης (Κομμουνιστική Ανανέωση) αναφέρθηκε στις ολέθριες κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ο Δ. Θανασούλας (ΟΚΔΕ Σπάρτακος) αναφέρθηκε στις απώτερες αιτίες της σημερινής κρίσης και το διεθνή της χαρακτήρα. Ο Σ. Κοντογιάννης (ΣΕΚ) αναφέρθηκε στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης. Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κ. Λαπαβίτσας έκανε μια ευρύτερη αναφορά στις αιτίες της κρίσης της ευρωζώνης και επιχειρηματολόγησε υπέρ της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Ο πανεπιστημιακός Σ. Μαρκέτος αναφέρθηκε στους όρους διαμόρφωσης της συνείδησης στις μέρες μας, τους κινδύνους που κρύβει ένας αναδυόμενος εθνικισμός, και την ανάγκη να απευθυνθούμε όσο το δυνατόν πλατύτερα. Τέλος, ο Χρ. Μπίστης (ΕΚΚΕ) αναφέρθηκε στον εγγενή προς το σημερινό τρόπο παραγωγής χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε κατατέθηκαν απόψεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η επαναστατική Αριστερά στο εξής. Ποιοί είναι δηλαδή οι στόχοι και τα αιτήματα που συσπειρώνουν τους εργαζόμενους ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και ανοίγουν το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, η συζήτηση ξεκίνησε στις 5.00 μ.μ. Θέμα: «Η ΕΕ και η Αριστερά» Ομιλητές: Ν.Βαλαβάνη, Π. Γκαργκάνας, Δ. Δεσύλλας, Σ. Κουβελάκης, Αλέν Κριβίν και Δ.Σαραφιανός. Η δεύτερη συζήτηση ξεκίνησε στις 7.00 μ.μ., με θέμα «το εργατικό κίνημα και η Αντικαπιταλιστική Προοπτική». Ομιλητές: Θ. Διαβολάκης, Π. Κωσταντίνου, Π. Λαφαζάνης, Χ. Σελιανίτης, Π. Σωτήρης και Α. Χάγιος.

Διαβάστε περισσότερα: 

Βίντεο από την εκδήλωση (από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)