Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Οι γονείς πάνε χλωρίνη στο Ρέθυμνο

  
Η δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας στην προηγούμενη ΕΣΣΟ συνέβαλε αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών. Σύντομα όμως εμφανίστηκαν οι πρώτες απειλές: «“Θα σας λιώσουμε στο βήμα και στην παρέλαση”. Το ημερήσιο πρόγραμμα εξαντλητικό, ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια.  Δεν επιτρέπει την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής. Πάμε για φαγητό με τις λάσπες χωρίς να πλύνουμε τα χέρια μας, πέφτουμε για ύπνο χωρίς μπάνιο. 280 άτομα σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να βολευτούμε σε 12 ντουζιέρες, χωρίς ζεστό νερό για τους περισσότερους.




ΔΙΚΤΥO ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚOΣ



Οι εγκαταστάσεις προβληματικές. Επιπλέον υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε καθαριστικά, χλωρίνες κ.λπ. Οι τουαλέτες καθαρίζονται με σκέτο νερό (!) καθώς το αντίστοιχο κονδύλι από 1.000 ευρώ έπεσε στα 200. Οι γονείς φέρνουν χλωρίνη μπας και ξεβρομίσουμε!
Παράλληλα, άρχισαν τα καψόνια που γίνονται για “εκπαιδευτικούς λόγους” σύμφωνα με το Λοχαγό Καποκάκη. Γιατί είναι καψόνι να στρώνεις επανειλημμένα το κρεβάτι σου επειδή στο ξεστρώνουν οι εκπαιδευτές. Ο λοχαγός προσβάλει την αξιοπρέπεια των νεοσυλλέκτων, έχει όμως και ευθύνη για τη συμπεριφορά των δεκανέων που λίγο πριν απολυθούν αναγκάζονται να έρθουν σε κόντρα μαζί μας.
Τέλος αρκετά περίεργα μας τα είπαν για το ζήτημα της ΕΛΔΥΚ. Επέμειναν ότι η μετάθεση στην Κύπρο είναι υποχρεωτική. Οι φαντάροι όμως ορκίζονται στο ελληνικό Σύνταγμα και στην υπεράσπιση της Άμυνας, ενώ ο στρατιωτικός κανονισμός δεν αναφέρει τίποτα σχετικό. Ποια είναι αυτή η νέα διαταγή που κάνει υποχρεωτική μια μετάθεση στο εξωτερικό;
Πότε θα σταματήσουν να λένε ψέματα και να μας κοροϊδεύουν;
Είναι σαφές ότι όσο δεν μπορούν να κάνουν μια δημόσια τοποθέτηση στο θέμα δικαιώνουν την αυτονόητη θέση μας. Δεν μπορούν να μας πάνε με το ζόρι σε μια άλλη χώρα.
Περιμένουμε επιτέλους να πάρει θέση για όλα αυτά και ο διοικητής του κέντρου, αντισυνταγματάρχης Σαριδάκης και να σταματήσει να κρύβεται στο γραφείο του.
Να πάρει θέση για τις περικοπές, να πει την αλήθεια για την Κύπρο, να καταδικάσει τα καψόνια. Απαιτούμε βελτιωτικές αλλαγές τώρα για το δικό μας υπόλοιπο που θα αποτελέσουν δεδομένο και για τις επόμενες σειρές».
 
Τηλ. Επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com